آخرين مطالب

لزوم توجه به قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی بر اساس کیفیت آن‌ها اقتصادي

لزوم توجه به قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی بر اساس کیفیت آن‌ها

  بزرگنمايي:

سرزمین ایرانیان- دکتر مصطفی قانعی در همایش و افتتاحیه شبکه محصولات سالم (شمس) با اشاره به ساختار این ستاد در معاونت علمی، افزود: سند این ستاد، به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده و سند راهبردی دیگر این ستاد در نقشه جامع علمی کشور مراحل بازنگری را طی می‌کند.

وی توسعه فناوری‌های مربوط به زیست‌فناوری را از ماموریت‌های ستاد زیست‌فناوری عنوان کرد و ادامه داد: در اختیار گرفتن سه درصد بازارهای جهانی زیست‌فناوری از جمله اهداف تعیین شده در این ستاد است،‌ این در حالی است که ما تنها نیم درصد این بازار را در اختیار داریم که این عدد نشان می‌دهد فاصله زیادی تا تحقق این هدف داریم.

قانعی تنظیم‌گری و تسهیل‌گری و هماهنگی را از جمله رویکردهای ستاد زیست‌فناوری عنوان کرد و یادآور شد: در نهایت ما باید اقتصاد و سلامت را در این حوزه محقق کنیم، ولی اگر بخواهیم به صورت مقطعی دنبال اقتصاد باشیم، به بخش کشاورزی آسیب می‌رسد.

وی با اشاره به باقی مانده سموم در مواد غذایی و ایجاد مسمومیت‌های غذایی در افراد، اظهارکرد: برای کاهش این امر علاوه بر اقداماتی که در دولت باید انجام گیرد، باید موسسات خیریه و بخش خصوصی را به یاری بطلبیم،‌ چرا که تحقیقات ما نشان می‌دهد 50 درصد سرطان‌ها با اتخاذ روش‌هایی چون قطع سیگار، تغذیه مناسب و تحرک قابل پیشگیری است.

رئیس ستاد توسعه زیست‌فناوری با تاکید بر ضرورت توجه به تولید غذای سالم در کشور ادامه داد: عدم توجه به این امر موجب شده است که قانون‌های مصوب در مجلس مشکلی را حل نکند و تست‌های ما بر روی انواع محصولات کشاورزی نشان از وجود باقی مانده سموم در این محصولات دارد.

وی استفاده از تغذیه تلفیقی در مزارع و استفاده از زیست‌مهارگرها به جای سموم شیمیایی را از جمله راهکارهای تولید غذای سالم عنوان کرد وگفت: همه این روش‌ها به دلیل عدم توسعه محصولات نیز با مشکلاتی مواجه هستند، ضمن آنکه کشش بازار نسبت به محصولات برتر غذایی وجود ندارد و این امر موجب شده تا فناوری‌های این حوزه توسعه نیابد.

قانعی همچنین به مکانیزم قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی از سوی دولت اشاره کرد و گفت: این قیمت‌گذاری بدون رتبه‌بندی محصولات کشاورزی بوده است و این در حالی است که اگر رتبه‌بندی‌ها بر اساس کیفیت محصولات کشاورزی صورت گیرد، کشاورزان را تشویق به تولید مواد غذایی سالم می‌کند.  

رئیس ستاد زیست‌فناوری  از ارائه طرحی در خصوص تغذیه تلفیقی و رتبه‌بندی محصولات به کمیسیون علمی و فناوری دولت خبر داد و اظهارکرد: در صورت تصویب رتبه‌بندی محصولات در قیمت‌گذاری می‌توانیم گام موثری در تولید محصولات سالم برداریم، ولی این امر کار سختی است.

وی با اشاره به اقدامات ستاد زیست‌فناوری در جهت تشویق فعالان به تولید محصولات غذایی سالم اضافه کرد: اقدامات انجام شده علاوه بر ایجاد کشش بازار برای محصولات سالم، موجب ایجاد اشتغال برای فارغ‌التحصیلان رشته‌های مرتبط با زیست‌فناوری می‌شود.

به گفته وی، در حال حاضر 15 هزار فارغ‌التحصیل در حوزه زیست‌فناوری در کشور وجود دارد که نیاز به زمینه‌سازی برای اشتغال دارند.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

تبدیل روغن پسماند آشپزخانه به سوخت غیرفسیلی با سنتز یک نانوکاتالیست

تولیدکنندگان سیستم‌های موقعیت یابی ماهواره‌ای حمایت می‌شوند

حمایت از کالای ایرانی در گروِ حفظ نخبگان در کشور است

برنامه‌ریزی برای درآمدزایی از طرح پرورش ماهی خاویار در زابل

رفع مشکل بازرسی فنی رادیوگرافی صنعتی معمولی با ابداع محققان ایرانی

محصولات جدید حوزه پزشکی بازساختی وارد بازار می شود

آغاز عملیات اجرایی احداث نخستین نیروگاه خورشیدی شناور کشور در زابل

کاکائو هم مهندسی ژنتیک شد

حمایت لیزینگی برای فروش فناوری‌های داخلی به مشتریان خارجی

لزوم توجه به قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی بر اساس کیفیت آن‌ها

شروع فعالیت ویروس باج گیر «آیرون»/ تقاضای «بیت کوین» از قربانیان

بسته دارویی ترکیبی برای کنترل فشار خون رونمایی شد

غلبه بر حواشی تحقیق و تولید، پیش‌شرط به سرانجام رسیدن کاتالیست‌های نفت و گاز

400 دستگاه خودرو برقی دانشگاه آزاد قزوین وارد بازار می‌شود

راه‌اندازی واحد تولید پنتان و هگزان در پالایشگاه کرمانشاه

ساخت شبیه‌سازی که صنعت آموزش دریانوردی کشور را متحول می‌کند

ورود دانشگاه‌ها به فناوری‌های جدید، تولید ایرانی را رونق می‌دهد

آب خاکستری کارواش به چرخه مصرف بازگشت

دستگاهی برای تبدیل آلیاژ مکانیکی در ابعاد نانو ساخته شد

مجهزترین آزمایشگاه‌ دانشگاهی گچ ایران همکار استاندارد شد

توسعه انرژی‌های بادی در کشور نیازمند سرمایه‌گذاری سالانه 6000 میلیاردی است

گام‌های امیدبخش برای کشت کینوا به جای برنج

مقاومت بالای چرم در برابر شعله با فناوری نانو

معاونت علمی از فعالان ارز دیجیتال حمایت می کند

بی‌اعتمادی صنعت به دانشگاه مانع حمایت از کالای ایرانی است

لزوم حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید انرژی و مدیریت کربن در کشور

تلاش برای جذب سرمایه‌گذار برای طرح‌های استارتاپی حوزه نفت

صنعت تولید جلبک در کشور توسعه‌یافته می‌شود

موفقیت محققان دانشگاهی در بازیابی و استحصال وانادیوم از سرباره‌های آن

ساخت کاتالیسی برای تولید اتیل بنزن/ کاربرد در صنعت پتروشیمی

ضرورت تعریف پروتکل‌های مشخص برای گسترش همکاری‌های دانشگاه و صنایع

انتقاد از صادرات گیاهان دارویی به صورت خام

صنعت تولید مواد شیمیایی زیست‌پایه توسعه می‌یابد

استفاده از اکسید آلومینیوم برای جلوگیری از زنگ زدگی

استفاده از ربات‌ها در تاکستان برای صرفه‌جویی در آب

استفاده از لجن نفتی در تولید سیمان توسط محققان کشور

توان تولید روزانه 5.5 کیلووات ساعت انرژی الکتریسته از خورشید در کشور/ضریب 40 درصدی انرژی باد

ارتباط صحیح صنعت و دانشگاه در گرو کاهش تصدی گری دولت

ابداع یک پچ شفاف برای تشخیص تهدیدهای خطرناک مواد غذایی

نقش‌آفرینی جدی تر در اکوسیستم فناوری کشور

ضرورت بسترسازی برای حضور بانوان در فضاهای نوآورانه کسب و کار

تبدیل چوب به یک عایق درجه یک

تصویب آیین‌نامه ایجاد بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست

رونمایی از دستگاه پیشرفته ایرانی برای آزمایش های خون شناسی

مروری بر کاربردهای پلاسمای خلاء در صنعت نساجی

افزایش برداشت از چاه‌های مرده نفتی با پساب فرآیند نمک‌زدایی نفت خام

معرفی 800 رقم جدید گل داوودی از سوی محققان کشور

ساخت توربین گازی با قابلیت‌ افزایش تولید برق و کاهش ایجاد گازهای گلخانه‌ای

تولید 90 ثانیه ای شلوارهای دوست دار محیط زیست

تولید ملات و قطعات پیش‌ساخته‌ گچی فرآوری‌شده با نانو