ایرانیان جهان

آخرين مطالب

انتقاد از صادرات گیاهان دارویی به صورت خام ایالات متحده آمریکا

  بزرگنمايي:

سرزمین ایرانیان- مهندس علی ابراهیمی ورکیانی  با تاکید بر لزوم همراه کردن فناوری با محصولات کشاورزی، اظهار کرد: چرا ما باید مواد اولیه گیاهان دارویی را به صورت خام به خارج از کشور صادر کنیم؟

وی تاکید کرد: با توجه به تنوع اقلیمی و ظرفیت بالایی که ایران در زمینه گیاهان دارویی دارا است ما می‌توانیم هم خودمان از این ظرفیت بهره ببریم و هم درصد قابل توجه‌ای از آن را به کشورهای هدف صادر کنیم. البته مسئله نظارت بر خروج گیاهان دارویی بسیار مهم است که دستگاه نظارتی نسبت به این موضوع باید اهتمام جدی داشته باشند.

نماینده ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی اضافه کرد: اکنون تجارت زعفران 8 میلیارد دلار است؛ 94 درصد صادرات زعفران در ایران صورت می‌گیرد، اما ما شاهدیم که بیشتر سود آن را کشورهای دیگر می‌برند لذا ما باید در زمینه زعفران و سایر گیاهان دارویی برنامه‌ریزی بهتری داشته باشیم.

گیاهان دارویی معادل اقتصاد نفت

ابراهیمی با تاکید براینکه ما نباید از گیاهان انحصاری و اندمیک ایران غافل شویم، ادامه داد: گیاهان دارویی معادل اقتصاد نفت می‌توانند به کشور کمک کنند، بنابراین باید از این پتانسیل‌ها و استعدادها به نحو مطلوب استفاده کنیم نه این که گیاهان دارویی را به صورت خام صادر کنیم تا کشورهای دیگر از ارزش افزوده آن استفاده کنند و برای این کار باید از تکنولوژی استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: تا پیش از تبیین سند گیاهان دارویی و طب سنتی برداشت از مراتع کشور به طرز نادرستی صورت می گرفت زیرا اکنون گیاهان دارویی کشور ما نسخه‌های اصلی هستند که باید در بانک طبیعت به عنوان ژرم پلاس حفظ شوند. ما در ارتباط با صادرات ناگزیریم که فناوری را با محصولات گیاهان دارویی همراه کنیم تا بتوانیم ارزش افزوده بالایی داشته باشیم که برای تولید کننده و زراعت کننده ما صرف داشته باشد.

نماینده ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی با بیان اینکه ایران از نظر تنوع گیاهی به خصوص گیاهان دارویی جایگاه منحصر به فردی در جغرافیای گیاهی جهان دارد، ادامه داد: حدود 8000 هزار گونه گیاهی دارویی در کشور وجود دارد که از این تعداد حدود 2400 گونه دارای خواص دارویی، پتری، ادویه‌ای ،‌آرایشی و بهداشتی هستند.

ابراهیمی تصریح کرد: ظرفیت بالایی در گیاهان دارویی وجود دارد و اگر این صنعت راه‌اندازی شود قادر است در رده‌های مختلف شغلی تکنولوژی‌های مختلف را به کار گیرد.

تولید 160 هزار تن از محصولات گیاهان دارویی در ایران

وی با تاکید براینکه گیاهان دارویی مصداق بسیار حقیقی از اقتصاد مقاومتی هستند، افزود: بیش از 160 هزار تن از محصولات گیاهان دارویی در کشور تولید می‌شود.

نماینده ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی عنوان کرد: از زعفران و نعنا می‌توان در تولید نوشابه‌های ترکیبی استفاده کرد. اگر بتوانیم نوشابه‌های ترکیبی زعفران و نعنا را جایگزین نوشابه کنیم، خدمت بزرگی به سلامت و اقتصاد مردم کرده‌ایم.

ابراهیمی عنوان کرد: ستاد گیاهان دارویی دارای 9 کارگروه تخصصی است؛ یکی از آن‌ها کارگروه تخصصی فناوری و کارآفرینی است که تاکنون سیاست‌های خوبی را تبیین کرده و به اقتصاد مقاومتی، فن بازار، کارگاه‌های آموزشی و به ویژه بسته‌های کارآفرینی نگاه ویژه داشته است.

وی اضافه کرد: ما برای اولین بار استانداردهای کارآفرینی در زمینه گیاهان دارویی را با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای کشور تبیین کردیم که چه مشاغلی را در این صنعت ایجاد کرد تا سازمان‌های همکار موظف باشند نیروی مورد نیاز برای آن را جذب کنند.

مشاور و نماینده ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ما به عنوان یک پژوهشگر هنوز در ابتدای راه در زمینه گیاهان دارویی و طب سنتی هستیم، اما خوشبختانه طی چند سال اخیر اتفاقات جالبی در این زمینه برای کشور افتاده که از جمله آن تبیین سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی به عنوان اولویت‌های بند الف نقشه جامع علمی کشور است و از همه مهمتر برای عملیاتی شدن این سند، نقشه راه توسط کلیه وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها با مدیریت و سیاست‌گذاری ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی شکل گرفته که کار بسیار اثرگذاری است.

ابراهیمی بیان کرد: وزیر جهاد کشاورزی کلیه موسسات و سازمان‌ها را موظف کرده که در صنعت گیاهان دارویی وارد شوند. ما در ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی انتظار داریم که با مدیریت جامع این کار را پیش ببریم تا به خروجی مطلوب در این زمینه برسیم.

وی با اشاره به اهمیت گیاهان دارویی و طب سنتی، تاکید کرد: طب سنتی و گیاهان دارویی به ارتقای سلامت، پیشگیری از بروز بیماری‌ها، اشتغال پایدار و تولید علم و ثروت کمک می‌کنند که بخشی از این اهداف تا حدودی تحقق یافته و با توجه به تبیین سند ملی گیاهان دارویی، نقشه راه و نگاه بسیار خوبی که مسئولین نظام به صنعت گیاهان دارویی دارند، تحول بزرگ اقتصادی و اجتماعی را در کشور نیز ایجاد خواهد کرد.

استفاده از گیاهان دارویی مقاوم به کم آبی در فضای سبز شهری

نماینده ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی تاکید کرد: گیاهان دارویی بسیاری مقاوم به شوری و کم آبی در عرصه ایران وجود دارند که می‌توان از آن‌ها در فضای سبز شهری استفاده کرد.

ابراهیمی بیان کرد: هیچ کشور توسعه یافته را نمی‌توانیم بیابیم که توسعه پیدا کرده، اما به تحقیقات توجه نکرده باشد؛ هر کشوری که توسعه یافته از مرز تحقیقات علمی و منسجم و آموزش‌های مستمر عبور کرده  است. مراکز علمی و پژوهشی بسیار ارتقای یک کشور مفید هستند.

وی یادآور شد: ساختار اقتصادی دنیای امروز با گذشته تفاوت اساسی دارد؛ اگر تا دیروز ثروتمندترین افراد تملک مالی بیشتری داشتند، امروز ثروتمندترین افراد، کارآفرینان فناور هستند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/8057/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقابل نظامی اسرائیل و ایران؛ پیامدها و راه‌حل‌ها

متحدان اسرائیل در برزخ

رفتار موذیانه همسایه شمالی زیر ذره‌بین

تعقیب سرباز روسی توسط پهپاد انتحاری اوکراینی؛ نتیجه را ببینید

قیمت گوشت مرغ و گوشت گوساله امروز پنجشنبه 30 فروردین

کشف 15 میلیارد ریال مواد خوراکی و لوازم بهداشتی قاچاق در تبریز

کمیسیون مشترک اقتصادی و تجاری ایران و تاجیکستان تشکیل شد

بوشهر ظرفیت خواهرخواندگی با یکی از شهرهای تاجیکستان را دارد

رئیس جمهور وارد شاهرود شد

برنامه مدون اقتصادی همدان منطبق با تحقق شعار سال تکلیف شد

رئیس‌جمهور وارد شاهرود شد

پیش‌بینی کاهش رشد اقتصادی ایران

آشیانه سری

درآمد عجیب از زباله گردی

رشد هزار میلیاردی خروج سرمایه از بورس

رفع مشکلات تولیدکنندگان، نیازمندهمکاری تمام دستگاه های اجرایی در سطح ملی است

چه شد که ون‌ها برگشتند؟

رسوایی 99 درصدی

حمله فسفری؛ روایت جنون صهیونیست‌ها

رهبر انصارالله یمن: متجاوزان فهمیدند که هرگونه تجاوزی بی پاسخ نخواهد ماند

10 ادکلن خوشبو و اصل مردانه

رونق صادرات در جزیره جهانی قشم / تراز تجاری منطقه آزاد قشم به بیش از 313 میلیون دلار رسید

‌رئیس جمهور ایران چه درخواستی از رئیس جمهور ازبکستان داشت؟

راه اندازی رصدخانه ی تحقق شعار سال در اتاق بازرگانی سنندج

عملیات «وعده صادق» شکل دهنده ساختار نظام بین‌الملل آینده است

افزایش نگرانی‌ از نیازهای 250 هزار کودک اخراجی از پاکستان

ایرانی‌ها، رتبه 2 خرید خانه در ترکیه

پاسخ به سوالات پر تکرار درباره بنزین

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

کشف انبار نوشابه‌های قاچاق در رشت

هدفگذاری تجارت 700 میلیون دلاری بین ایران و تاجیکستان

گلستان در قیمت گذاری گندم مظلوم واقع شده است

عملیات«وعده صادق» شکل دهنده ساختار نظام بین‌الملل آینده است

«دستورالعمل اعتبار اسنادی داخلی‏-ریالی» بازنگری و به شبکه بانکی ابلاغ شد

استقرار مدیرسرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو در مرکز خدمات سرمایه گذاری آذربایجان غربی

اجرایی نشدن ماده 65 احکام دائمی توسعه کشور اصلی ترین عامل مشکلات تولید کنندگان

چالش‌های پیش روی سوناک برای اجرای طرح ضد مهاجرتی رواندا

تصویر دردناک از غزه، «عکس سال» جهان شد

زمزمه های ورود ایران چک های 500هزار تومانی به بازار

معاون رئیس جمهور: رشد اقتصادی در دولت سیزدهم به بیش از 6 درصد رسید

ایجاد 13 هزار فرصت شغلی مشاغل خانگی در خراسان‌شمالی

آلمان سفیر روسیه را احضار کرد

برگزاری سومین نشست سازوکار تعامل افغانستان و چین در پکن

شمار شهدای غزه به مرز 34 هزار تن رسید

موضوع ایثار و شهادت موضوع بسیار مهم دولت سیزدهم است/بکارگیری ظرفیت های مردمی از برنامه های جدی بنیاد است

آمارهای ابراهیم رئیسی درباره تولید، مسکن، رشد اقتصادی و ...

فسخ یکطرفه قراداد تامین آب منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم خلاف قوانین است/چوب لای چرخ صنعت نگذارید

کشف کالای قاچاق 8 میلیارد ریالی در زنجان

پیش‌شرط‌های مردمی‌سازی اقتصاد ایران