آخرين مطالب

کاهش توانایی جذب مواد مغذی با نانوذرات اکسید روی گزارش

کاهش توانایی جذب مواد مغذی با نانوذرات اکسید روی

  بزرگنمايي:

سرزمین ایرانیان- پژوهش جدیدی که در "دانشگاه بینگهمتون"(Binghamton University) آمریکا انجام شد، نشان می‌دهد که ممکن است نانوذرات اکسید روی که در بسته‌بندی مواد غذایی به کار می‌روند، توانایی سلول‌های روده را در جذب موادغذایی کاهش دهند.

نانوذرات اکسید روی، به خاطر ویژگی‌های ضدمیکروبی‌شان در بسته‌بندی موادغذایی به کار می‌روند. این نانوذرات غیرمعدنی که درون غذاهای کنسروی خاصی وجود دارند، در گذشته تقریبا بی‌ضرر به شمار می‌رفتند اما شواهد جدیدی نشان می‌دهند که ممکن است این ذرات، پیامدهای پیش‌بینی نشده‌ای برای سلامتی داشته باشند.

در این پژوهش جدید، برای فهم چگونگی انتقال نانوذرات اکسید روی به غذا، چندین نمونه از غذاهای کنسرو شده شامل ذرت، تن ماهی، مارچوبه و مرغ با استفاده از طیف‌سنجی جرمی مورد بررسی قرار گرفتند. این بررسی نشان داد در برخی نمونه‌ها، این غذاها، تا 100 برابر مقادیر توصیه شده روی در رژیم غذایی روزانه را شامل می‌شوند.

سپس، برای کشف اثر حجم نانوذرات بر سلول‌های روده، این بررسی در یک مدل درون‌کشتگاهی از روده کوچک انجام شد. برخلاف بررسی‌های پیشین، این پژوهش جدید، سطوح بالای سمی بودن را مورد بررسی قرار نداد بلکه اثرات دقیق‌تر نانوذرات که به سطوح واقعی تماس انسان نزدیکتر هستند، بررسی کرد.

"گرتشن مالر"(Gretchen Mahler)، از نویسندگان این پژوهش می‌گوید: نتایج این بررسی نشان می‌دهند نانوذرات اکسید زینک، روش جذب مواد مغذی و پروتئین را در سلول‌های روده تغییر می‌دهند.

به گفته مالر، این نانوذرات تمایل دارند که در سلول‌های دستگاه گوارش باشند و به تغییر وضع آن و از بین رفتن "میکروویلی"(microvilli) – برآمدگی‌های کوچک روی سطح سلول‌های جذب‌کننده روده که به افزایش سطح موجود برای جذب کمک می‌کنند - منجر شوند.

نتیجه از بین رفتن این سطح، کاهش جذب مواد مغذی است. همچنین، برخی از این نانوذرات، موجب سیگنال‌دهی التهابی می‌شوند که نفوذپذیری روده را افزایش می‌دهد. افزایش نفوذپذیری روده، پیامد خوبی نیست زیرا در نتیجه این افزایش، ترکیباتی که نباید با جریان خون عبور کنند، موفق به این کار می‌شوند.

باید توجه داشت که این اثرات در این مرحله، تنها در مدل‌های سلولی نشان داده شده و روی انسان تکرار نشده‌اند. هنگامی که انسان، نانوذرات اکسید روی را می‌خورد، اسید معده، آنها را در قالب "روی یونی" حل می‌کند.

در حال حاضر، پژوهشگران، مدل‌های حیوانی را بررسی می‌کنند تا اثرات مشابه این ذرات را بر آنها کشف کنند.

مالر افزود: مشخص کردن اثر این نانوذرات بر سلامتی انسان، به خصوص براساس نتایج به دست آمده از مدل سلولی، دشوار است. پژوهش ما فقط نشان می‌دهد که این نانوذرات، بر مدل درون کشتگاهی و چگونگی تاثیر آنها بر عملکرد روده، موثر هستند.

این پژوهش، در مجله " Food & Function" به چاپ رسید.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

اسکوترهای برقی اشتراکی به سانفرانسیسکو می آیند

فرآورده نانویی درمان بیماری سالک وارد بازار شد

بدافزار «تلگراب» خطر جدید برای تلگرام

بهبود فرآیند ثبت پتنت در حوزه هوایی

عرضه اولین داروی کاهش فرکانس میگرن

وضعیت ایران از نظر امنیت سایبری

افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه با مصرف آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی

احتمال کمی وجود دارد که در قائمشهر شهاب سنگ سقوط کرده باشد

درمانی جدید برای چاقی با تزریق هورمون

«سامانه 96 ساعته نوسانات و جریانات دریایی» راه اندازی شد

بررسی عوامل مختلف در پوسته های خاک زیستی/ تنوع گونه های مناطق خشک

جلوگیری از کوری دیابت با لنز تماسی درخشان

ساخت ماهیچه مصنوعی با قابلیت بلند کردن بار سنگین

جلوگیری از عفونت‌های ایمپلنت با گرافن

ابداع واکسن شخصی‌سازی شده برای درمان تومورهای سرطانی

کاهش توانایی جذب مواد مغذی با نانوذرات اکسید روی

بررسی نقش نوعی بلور کمیاب در مدیریت پسماند هسته‌ای

ساخت عصب شبیه سازی شده با قابلیت درمان بیماری ها

دستگاه شنیداری کوچک که 100 هزار بار نازک‌تر از پرده گوش است

گام محققان در ژن درمانی با بررسی سلول های قرمز خونی

کتیرا، پلیمری ضدمیکروب و کارا در پزشکی

مجلس یادبود نابغه چشم‌پزشکی جهان در تهران برگزار می‌شود

الماسی کوچک حاوی ماده ای از اعماق زمین کشف شد

تاثیر تحریک مغزی در بهبود حافظه جوانان

میوه 45 کیلویی به قحطی پایان می دهد

ابداع سیستم پاکسازی روده

بحران آب یکی از 13 ابر روند جهانی مطرح‌شده در بنگاه‌های آینده‌پژوهی دنیاست

ارتباط بین رژیم غذایی با کلسترول بالا و سرطان کولون

معجزه "عسل" در کم‌اثرکردن مضرات نانوذره‌ها

خشک کردن سریع و ایمن مو با سشوار مادون قرمز

ضریب نفوذ تلفن همراه بیش از جمعیت کشور است/بررسی کاهش آسیبهای زندگی دیجیتال در پارک فناوری شریف

ارتقای سلامت زنان با «تلفن همراه»

بهبود کیفیت گوشت با افزودن گلبرگ زعفران به جیره غذایی مرغ

رفع عقب‌ماندگی رشد فک پایین و بالا با 3 اختراع محقق دانشگاهی

ایجاد حفره نوری در گرافین برای افزایش جذب نور

آب در دمای منفی 42.55 درجه مایع می‌ماند!

تبدیل سبزیجات به "ماموران" نابودگر سرطان

ابداع روشی برای تشخیص سریع بدافزارهای اندرویدی در کشور

بیگانگان وجود دارند!

بیگانگان وجود دارند!

بیگانگان وجود دارند!

بیگانگان وجود دارند!

بیگانگان وجود دارند!

بیگانگان وجود دارند!

گیاهان تراریخته به کمک کاهش گازهای گلخانه‌ای می آیند

کشف ژن اسطوخدوس در تولید گیاهان تراریخته ضدآفت

ارائه راهکاری برای ترمیم بهتر دندان‌های پوسیده با "پلاسماجت"

درمان بافت‌ سرطانی در موش مبتلا با نانوسامانه محققان کشور

شناسایی زباله های پلاستیکی در آب با رنگ فلورسنت

تابش 8 دقیقه نور خورشید می تواند انرژی یکسال کشور را تامین می کند