آخرين مطالب

خوردن ماهی می‌تواند خطر بیماری ام.اس را دفع کند فرهنگي

خوردن ماهی می‌تواند خطر بیماری ام.اس را دفع کند

  بزرگنمايي:

سرزمین ایرانیان- "مالتیپل اسکلروزیس" بیماری سیستم عصبی مرکزی است که ارتباط بین مغز و دیگر بخش‌های بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در ام‌.اس، سیستم ایمنی بدن به میلین‌ها حمله می‌کند.

میلین‌، ماده‌ی سفید ساخته‌شده از چربی‌ای است که اعصاب را جدا کرده و از آن‌ها محافظت می‌کند. این امر می‌تواند پیام‌های بین مغز و دیگر قسمت‌های بدن را مختل کند.

علائم ام‌.اس شامل خستگی، بی‌حسی، مورمور شدن یا مشکل در راه رفتن است. اولین اپیزود علائم ام‌.اس، که حداقل 24 ساعت ادامه می‌یابند، به‌عنوان سندروم ایزوله‌ی بالینی شناخته می‌شوند. متأسفانه در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای ام‌.اس وجود ندارد.

"آنیته لانگرگولد"، پزشک و عضو آکادمی نورولوژی آمریکا در این خصوص می‌گوید: “نشان داده شده است که خوردن ماهی‌ای که حاوی اسیدهای چرب امگا 3 باشد فواید متنوعی برای سلامت دارد. بنابراین ما می‌خواستیم ببینیم آیا این اصلاح ساده در سبک زندگی، یعنی خوردن منظم ماهی و استفاده از مکمل‌های روغن ماهی، می‌تواند خطر ام‌.اس را کاهش دهد یا خیر.”

برای این مطالعه، پژوهشگران رژیم 1.153 نفر را با میانگین سنی 36 سال و پیش‌زمینه‌های متنوع، مورد بررسی قرار دادند. برای حدود نیمی از آن‌ها ام.‌اس یا سندروم ایزوله‌ی بالینی تشخیص داده شده بود.

از شرکت‌کنندگان درباره‌ی میزان ماهی‌ای که به‌طورمعمول می‌خورند سؤال شد. دریافت میزان زیاد ماهی به‌صورت خوردن یک وعده ماهی در هفته یا خوردن یک تا سه وعده در ماه به‌علاوه‌ استفاده‌ روزانه از مکمل‌های روغن ماهی تعریف شد. دریافت میزان کم ماهی نیز به‌صورت خوردن کمتر از یک وعده ماهی در ماه و عدم دریافت مکمل روغن ماهی تعریف شد. البته خوردن میگو، سالمون و ماهی تن نیز در این تحقیق به‌عنوان خوردن ماهی درنظر گرفته شد.

نتایج پژوهش نشان داد که در مقایسه با آن‌هایی که کمتر از یک‌بار در ماه ماهی می‌خوردند و از مکمل‌های روغن ماهی استفاده نمی‌کردند، مصرف میزان بالای ماهی، با 45 درصد کاهش خطر ام.‌اس یا سندروم ایزوله‌ی بالینی ارتباط داشت.

این پژوهش همچنین به 31 واریانت ژنتیکی در یک خوشه ژنی انسان نظر داشت که سطوح اسیدهای چرب را تنظیم می‌کنند.

پژوهشگران دریافتند که حتی بعد از به‌حساب آوردن دریافت بالای ماهی، دو تا از این 13 واریانت بررسی‌شده با خطر پایین‌تر ام‌.اس مرتبط بودند که می‌تواند به این معنی باشد که برخی افراد در زمینه‌ی تنظیم سطوح اسیدهای چرب، دارای مزیت‌های ژنتیکی هستند.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

اساتید بازنشسته جای خود را به نخبگان جوان بدهند

همکاری "رایسست" با بنیاد سعدی برای تامین منابع اطلاعاتی کرسی‌های زبان فارسی در 340 دانشگاه

فراخوان مسابقه «رویای کهکشانی من» اعلام شد

آخرین مهلت ارسال مقاله به همایش ملی "کشت ارگانیک و ازدیاد گیاهان دارویی"

مرکز مشترک ازدیاد برداشت بین دانشگاه "صنعت نفت" و "مونتان لئوبن" اتریش ایجاد می‌شود

چهارمین «جشنواره فرهنگ ملل دانشجویان غیرایرانی» برگزار می‌شود

انتظار از وزارت علوم برای توجه به یک جشنواره تئاتری

گسترش همکاری‌های علمی و فناوری ایران با سوئیس

راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسی برای غیرفارسی زبانان/ارتباط دانشگاه با جامعه نابسامان است

روسای دو دانشگاه کشور انتخاب شدند

کتاب "روند مهاجرت تحصیلی دانشجویان در جهان" منتشر شد

تحصیل بیش از 500 دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های سوئیس

رشته فرآورده‌های طبیعی در مقطع کارشناسی تصویب شد

راهکار وزارت علوم برای اصلاح قانون سهمیه‌ ایثارگران در کنکور

تعیین حد نصاب نمره زبان در آزمون ارشد 98

گسترش همکاری‌ دانشگاه‌های ایران و روسیه طی سال‌های اخیر

"سیاره سرخ" ایران‌زمین چشم‌انتظار توجه مسئولین

تاسیس شهر سلولی در استان البرز تحول عظیمی به وجود می‌آورد

دوازدهمین همایش ملی علمی-فرهنگی خلیج فارس برگزار می‌شود

کاشی آنتی باکتریال نانویی وارد «فـهرست بـها» شد

ابداع یک رسم الخط بهتر از بریل برای نابینایان

مرکز فرهنگ ایرانی و زبان فارسی «خیام» در اسپانیا ایجاد شد

مسابقه ملی ایده‌پردازی تصویربرداری تشدید مغناطیسی کارکردی مغز

آغاز هفته‌ دانشگاه درسدن آلمان در شیراز

احیای گفتمان و فرهنگ استفاده از کالای داخلی با بهره‌گیری از نخبگان

رقابت 9 تیم ایرانی و خارجی برای رفع چالش‌های زیست‌محیطی آب و فاضلاب

آغاز همکاری‌ دانشگاه‌های «فردوسی مشهد» و «پراگ جمهوری چک»

ساخت ربات‌های تعاملی برای آموزش زبان انگلیسی به فراگیران

قطب‌های علمی هوایی و هوانوردی حمایت می‌شوند

کالاهای فرهنگی در بهبود وضعیت "سواد انرژی" مردم چه نقشی دارند؟

رشد مغز در همه سنین ادامه دارد

تمدید فراخوان جذب هیات علمی وزارت بهداشت از 18 فروردین

گام بلند محققان ایرانی در فناوری/از تولید دارو تا موقعیت‌یاب بومی

درج مقاله پژوهشگران دانشگاه شریف در مجله «نانواسکیل»

اعطای 108 "گرنت پژوهشی" به پژوهشگران کشور

حمایت بنیاد نخبگان از برگزیدگان مسابقه ملی نانو/اعطای مجوز برای حضور در المپیاد

اولین شهر سلولی کشور راه اندازی می شود

تیم های برگزیده مسابقات ربوکاپ بدون آزمون به دانشگاه می روند

تأثیر عمیق ورزش بر شکل‌گیری و ارتقای «هویت ملی»

وضعیت مصرف آنتی بیوتیک در کشور بررسی شد

فاز سوم پارک فناوری پردیس با همکاری چین توسعه می یابد

6 طرح برتر جشنواره اینوکاپ معرفی و تقدیر شدند

خوردن ماهی می‌تواند خطر بیماری ام.اس را دفع کند

آمادگی جهاد دانشگاهی برای راه اندازی مرکز تحقیقات سرطان در مازندران

ریزجلبک‌ها؛ راه‌حل رفع ابرچالش‌های زیست‌محیطی در کشور

مشخص‌شدن 3 زمینه کلی همکاری‌های علمی ایران و آلمان

توسعه تبادل دانشجو و محقق با انستیتو کوشن پاریس

44 مرکز تحقیقاتی فعال در حوزه "سلولی" داریم/ پیوند "غضروف" در انتظار صدور مجوز

مقاله دو پژوهشگر دانشگاه شریف در رده اول انتشارات الزویر

هفته آگاهی از مغز برگزار می شود