پایگاه خبری تحلیلی ایرانیان جهان

آخرين مطالب

خوردن "کباب" و افزایش احتمال ابتلا به سرطان ایرانیان انگلیس

خوردن "کباب" و افزایش احتمال ابتلا به سرطان

  بزرگنمايي:

سرزمین ایرانیان- سرطان در شرایطی به وجود می‌آید که سلول‌ها کنترل نشده و دیوانه‌وار تقسیم شوند و این سلول‌های غیر طبیعی ممکن است توسط دستگاه گردش خون و یا دستگاه لنفاوی به قسمت‌های مختلف بدن منتقل شوند. این بیماری یکی از مهمترین مشکلات سلامت عمومی در ایران است. بر اساس آخرین مطالعات آماری و اپیدمیولوژیک، پس از بیماری‌های قلبی عروقی و آسیب‌های ناخواسته (حوادث جاده‌ای، آتش‌سوزی، زلزله و...)، سرطان سومین علت مرگ و میر در ایران است.

کباب یکی از محبوب‌ترین غذاهای خاورمیانه، به ویژه در ایران است. در ایران، حدود هفت نوع کباب از جمله کوبیده، جوجه، بختیاری، سلطانی، دنده، ماهی و برگ وجود دارد. تفاوت آن‌ها در روش‌های آماده‌سازی، افزودنی‌ها است. مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده است که رژیم غذایی نقش تعیین‌کننده‌ای در بروز سرطان دارد. همچنین مشخص شده است که یک سوم از سرطان‌ها با تغذیه مرتبط هستند. مواد شیمیایی که به طور طبیعی در مواد غذایی وجود دارند، ترکیبات مصنوعی و ترکیبات تولیدشده هنگام پخت و پز عوامل سرطان‌زایی هستند که در برخی غذاها وجود دارند.

در دهه‌های گذشته، محققان به عوامل سمی که در روند پخت و پز تولید می‌شوند، توجه فراوانی کرده‌اند. الگوی غذایی، میزان مصرف و روش پخت و پز مهمترین عواملی هستند که میزان و سطح خطر عوامل سرطان‌زا را تعیین می‌کنند. محققان نشان داده‌اند که غذاهای کباب شده روی ذغال به دلیل چربی و پروتئین زیاد دارای میزان زیادی مواد سمی هستند.

برخی از انواع ترکیبات سرطان‌زا، هنگام پخت و پز در دمای بالا تولید می‌شوند. این ترکیبات حدود 30 سال پیش شناسایی شده‌اند. این ترکیبات هنگام تجزیه‌ شیمیایی ترکیباتی مانند چربی‌ها به وسیله‌ حرارت مستقیم تولید می‌شوند. همچنین تحقیقات نشان داده است که نه تنها خوردن بلکه دود غذاهای کبابی نیز ممکن است مضر باشد، زیرا استنشاق و همچنین تماس پوستی می‌تواند انسان را با ترکیبات سرطان‌زا مواجه کند.

از آن جا که غذاهای کبابی به دلیل لذیذ بودن و سهولت پخت و پز در خانه و رستوران‌ها بسیار پرطرفدار هستند، محبوبه حسینی‌کیا و همکارانش در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در مطالعه‌ای الگوی مصرف کباب را به عنوان یک عامل خطر بالقوه سرطان‌زا در بزرگسالان کرمانشاه بررسی کردند.

این مطالعه مقطعی در فروردین سال 1394 بر روی 705 بزرگسال که در استان کرمانشاه زندگی می‌کردند، انجام شد. نمونه‌ها به صورت تصادفی از مناطق مختلف کرمانشاه انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه‌ای که توسط اعضای علمی گروه تغذیه‌ دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه طراحی شده بود، جمع‌آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.

نتایج این مطالعه در نشریه‌ «هماتولوژی-آنکولوژی و تحقیقات سلول‌های بنیادی» دانشگاه علوم پزشکی تهران منتشر شده است. بررسی‌ها نشان داد که شرکت‌کنندگان در این مطالعه بدون در نظر گرفتن وضعیت اجتماعی و اقتصادی، میزان زیادی کباب مصرف می‌کنند. در این مطالعه افرادی با سطح تحصیلات بالا بیشتر از کسانی که سطح تحصیلات پایین‌تری داشتند، از کباب استفاده می‌کردند و الگوی ناسالمی در مصرف کباب داشتند.

نتایج حاکی از آن است که تقریبا 60 درصد افراد تمایل زیادی به مصرف کباب دارند. میانگین مصرف کباب در میان شرکت‌کنندگان در این مطالعه 4 بار در ماه بود. تقریبا 85 درصد از شرکت‌کنندگان در این مطالعه تمایل به مصرف کباب با مقدار زیادی نمک داشتند. در این مطالعه 93.9 درصد از شرکت‌کنندگان از ذغال چوب، سوخت پخت و پز برای تهیه کباب استفاده می‌کردند.

بر اساس یافته‌های این مطالعه می‌توان گفت که پخت کباب در کرمانشاه از الگوی سالم پیروی نمی‌کند و می‌توان آن را به عنوان عامل خطر نیرومندی در پیشرفت سرطان در نظر گرفت. بنابراین، توجه فوری از سوی مقامات وزارت بهداشت و متولیان سلامت عمومی نیاز است.

برای به دست آوردن نتیجه قطعی در مورد ارتباط بین سرطان و استفاده از کباب، نیاز به تحقیقات بیشتری است. اکثر دانشمندان و متخصصان تغذیه در کشورهای صنعتی توصیه می‌کنند که مردم مصرف کباب را کاهش دهند. متخصصان توصیه می‌کنند برای به حداقل رساندن ترکیبات سرطان‌زا در رژیم غذایی، از تماس مستقیم گوشت با سطح پخت (دقیقا شبیه آنچه که در تهیه‌ کباب اتفاق می‌افتد) جلوگیری شود و زمان پخت و پز کاهش یابد.

همچنین پختن گوشت، به ویژه با استفاده از مایکروویو، می‌تواند ترکیبات سرطان‌زا را کاهش دهد. جابجا کردن و چرخاندن گوشت در طی فرآیند پخت و پز می‌تواند تشکیل ترکیبات سرطان‌زا را در مقایسه با روش‌هایی که گوشت در طول پخت و پز زیر و رو نمی‌شود، کاهش دهد.

هنگام کباب کردن، باید توجه داشت که دمای بالا نیز منجر به تشکیل این ترکیبات در کباب می‌شود. همچنین توصیه می‌شود در رژیم غذایی از میوه‌ها و سبزیجات به میزان زیادی استفاده شود. زیرا میوه‌ها و سبزیجات به دلیل غنی بودن از فیبر، ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان‌ها و ... به محافظت از بدن در برابر ترکیبات سرطان‌زا کمک می‌کنند.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

مدل لیستر LFP جگوار اف-پیس، سریعترین شاسی بلند جهان خواهد بود

تاکسی لندن TX4 با تیونینگ کان دیزاین، رونمایی شد

برپایی دومین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان/اعلام آخرین مهلت ارسال آثار

مهارت اندوزی، گم گشته ای در نظام آموزش کشور

250 خدمت رایانش ابری ایرانی شناسایی شده است

گام دانشمند ایرانی برای کمک به درمان اعتیاد/شناسایی نقش بخش قدامی مغز در حافظه پاداش

هوش مصنوعی باعث اشتغالزایی خواهد شد!

برگزاری چهارمین دوره کنفرانس بین‎المللی پردازش سیگنال و سیستم‎های هوشمند

چگونه در تابستان کمتر عرق کنیم

ساخت پنجره هوشمند با قابلیت نابودسازی میکروارگانیسم ها

چهارمین رویداد سالانه رایانش ابری ایران برگزار می شود

گرمای شدید روی تفکر تاثیر می‌گذارد!

امکان تولید محصولات تراریخته در چارچوب اصول ایمنی زیستی

سامانه تصفیه آب با فناوری نانو در هشترود راه اندازی شد

تشخیص بیماری های قلبی ژنتیکی با سلول های بنیادی

تلگرام و اینستاگرام با سبک زندگی جوانان چه می‌کنند؟

نانوذرات دارویی ضد سرطان تولید شد

مبارزه با تومورهای سرطانی با میکروحباب ها

تقویت خلاقیت دانشجویی با مسابقات آب شیرین کن های خورشیدی

تولید روغن و صابون شترمرغ در دانشگاه/تولید کرم ضدآفتاب شترمرغ

تمدید مهلت ثبت‌نام در چالش نوآوری ساخت جوهر رسانا و نیمه‌رسانا

آموزش دانش آموزان برگزیده کشوری در آزمایشگاه نقشه برداری مغز

پذیرش مستقیم دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی

تولید سلول های بنیادی پرتوان از پوست

اجرای طرح‌ گردشگری مزرعه و آب‌بندان در استان مازندران

باکتری، جایگزین سلول‌های خورشیدی خواهد شد!

کشف نشانگرزیستی برای شناسایی یک پاتوژن خطرناک

امتحانات نهایی و کنکور موجب کاهش ساعت آموزشی پایه دوازدهم شد

بیسوادان خارجی از بیسوادان دماوندی پیشی گرفتند

نشانه های جریان های خطرناک شکافنده دریا/ هشدار به شناگران سواحل

کشف درمانی که احتمالا عوارض زوال عقل و سکته مغزی را معکوس می‌کند

دانشگاه شهید بهشتی میزبان کنگره بین‌المللی "شهر هوشمند"

تجربه جهانی از اتم تا آفتاب راهکاری برای تامین آب

کاهش خطر ابتلا به آلزایمر با مصرف آسپرین

خدمات نوین حوزه پردازش تصویر مغز به محققان کشور ارائه می‌شود

بهره‌گیری از اینترنت اشیا برای بهینه‌سازی مصرف انرژی

دستاورد تأثیرگذار محقق 16 ساله‌ کانادایی در حوزه‌ فناوری‌ نانو

اهمیت شرکت های دانش بنیان در توسعه فناوری های فضایی

مترجم هوشمند متون تولید شد

طراحی الگوریتم برای جلوگیری از متاستاز سرطان

راه‌اندازی دکتری مشترک ادبیات تطبیقی فارسی و فرانسوی

برپایی نمایشگاه استمراری دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان

مسابقه« تحلیل داده‌های نسل جدید توالی‌یابی» برگزار می شود

سامانه‌ای با قابلیت حفظ خودرو از انحراف و تشخیص علائم رانندگی

ژن عامل بروز علائم پیری شناسایی شد

"قنات"؛ معجزه ایرانیان باستان برای تامین آب

زادروز "ویلیام تامسون" ریاضیدان‌ و فیزیکدان نامی بریتانیایی

مراکز موفق در جذب دانشمندان ایرانی مقیم خارج معرفی شدند

نقشه راه فناوری های بالادست صنعت نفت تهیه می شود

ایران میزبان المپیاد جهانی زیست شناسی 2018 شد