ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بهبود کیفیت گوشت با افزودن گلبرگ زعفران به جیره غذایی مرغ فرانسه

  بزرگنمايي:

سرزمین ایرانیان- امروزه به ­دلیل اثرات نامطلوب آنتی‌اکسیدان‌های صنعتی، استفاده از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی افزایش یافته است. گیاهان دارویی مثل «زعفران» ازجمله ترکیباتی هستند که پتانسیل جایگزینی با آنتی‌اکسیدان‌های صنعتی را دارند.

اغلب از زعفران برای بهبود رنگ و طعم مواد غذایی استفاده شده است، بااین‌حال در طب سنتی از این گیاه به‌عنوان داروی ضد انقباض، ضد نفخ و درد معده نیز استفاده می‌­شود. گلبرگ زعفران که دارای مولکول‌های آلی موسوم به «ترکیبات فنولی» مختلف است، از محصولات فرعی زعفران بوده و مقدار آن به بیش از 10 هزار تن در سال می­‌رسد که اغلب بدون استفاده باقی می­‌ماند.

به همین منظور، مهدی ناقوس،  سید محمد حسینی و همایون فرهنگ فر از پژوهشگران «دانشگاه بیرجند»، به‌منظور استفاده بهینه از این گلبرگ‌ها، اثر آن‌ها را بر خصوصیات کیفی گوشت ران جوجه، مورد آزمایش قرار داده‌اند.

بدین منظور، محققان از 250 قطعه جوجه گوشتی استفاده کردند. این جوجه‌ها در طول دوره پرورش، به‌طور آزاد به آب و خوراک دسترسی داشتند و به‌منظور آزمایش، در جیره غذایی برخی از آن‌ها از گلبرگ زعفران استفاده شد.

پژوهشگران، در انتهای دوره آزمایش مصادف با 42 روزگی جوجه‌ها، آن‌ها را ذبح کرده و جهت تعیین شاخص‌­های کیفیت گوشت، عضله ران آن‌ها را جدا و در دمای 4 درجه سانتی­گراد نگهداری کردند. سپس شاخص‌­های کیفی گوشت شامل ظرفیت نگهداری آب، افت وزنی، رنگ گوشت، اسیدیته و میزان ماده مالون دی آلدهید را در یک، سه و پنج روز پس از کشتار اندازه‌گیری کردند. همچنین میزان افت پخت، تست آبداری و طعم، ماده خشک، پروتئین و چربی گوشت ران جوجه‌های مورد آزمایش اندازه­‌گیری شد.

نتایج پژوهش نشان داد بااین‌که تفاوتی در افت وزنی، اسیدیته، رنگ گوشت و افت پخت بین جوجه­‌های مصرف‌کننده گلبرگ زعفران و بقیه آن‌ها مشاهده نشد، ولی ظرفیت نگهداری آب گوشت ران در روزهای اندازه‌­گیری تفاوت داشت، به‌گونه‌ای که کمترین میزان ظرفیت نگهداری آب در روز پنجم بود.

محققان همچنین در ادامه نتایج پژوهش خود بیان کردند که بالاتین میزان «مالون دی آلدهید» را که نشان‌دهنده چربی در گوشت است، جوجه‌­هایی داشته‌اند که گلبرگ زعفران مصرف نمی‌­کردند.

به گفته این محققان، توانایی نگهداری آب در گوشت از عوامل مؤثر در کیفیت گوشت است و بر ویژگی‌­های چشایی گوشت نیز تأثیر می­‌گذارد. همچنین اسیدیته پایین با کاهش ظرفیت نگهداری آب رابطه مستقیم دارد که خود منجر به افزایش افت وزنی و افت پخت می­‌شود.

نتایج نهایی این مطالعه که در مجله «پژوهش‌­های زعفران» وابسته به دانشگاه بیرجند انعکاس یافته‌ است، نشان داد که گلبرگ زعفران دارای ترکیبات فنلی است و افزودن حداقل 2.5 گرم در کیلوگرم آن به جیره غذایی جوجه‌های گوشتی، می‌­تواند باعث بهبود در اکسیداسیون چربی گوشت و همچنین بهبود تردی و آبداری گوشت شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/5710/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است

رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است

چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی

هزینه5میلیونی برای هر ایرانی/بازگشتسرانه حقیقیبه سطح سال90

ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است

اجرای طرحهای تحولی مقدمه جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور

پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

رشد23 درصدی منابع 600 هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!

دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس

رئیس‌جمهور: ایران می‌تواند به فرآوری معادن در آفریقا کمک کند

کشف انواع کالای قاچاق به ارزش 20 میلیارد ریال در زنجان

حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه

سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم

طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟

منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه نخست ایستاد

اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی

برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است

از اکسپو ایران 2024 چه می دانید؟​

رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

مسئولان بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید را فراهم کنند

اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اعزام 11 رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود

ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا

رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی

موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا

ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین

کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند

بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد

استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی

بازگشت 3000 واحد تعطیل به تولید/ 1.2 میلیون نفر بیمه شدند

اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟+ جدول

معطل‌ماندن مردم خارگ در اسکله‌های دریایی قابل قبول نیست

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال 2015

مقابله با هجمه‌های دشمن در گرو بصیرت‌افزایی است

مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند

با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود

لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی

مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند