آخرين مطالب

بهبود کیفیت گوشت با افزودن گلبرگ زعفران به جیره غذایی مرغ گزارش

بهبود کیفیت گوشت با افزودن گلبرگ زعفران به جیره غذایی مرغ

  بزرگنمايي:

سرزمین ایرانیان- امروزه به ­دلیل اثرات نامطلوب آنتی‌اکسیدان‌های صنعتی، استفاده از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی افزایش یافته است. گیاهان دارویی مثل «زعفران» ازجمله ترکیباتی هستند که پتانسیل جایگزینی با آنتی‌اکسیدان‌های صنعتی را دارند.

اغلب از زعفران برای بهبود رنگ و طعم مواد غذایی استفاده شده است، بااین‌حال در طب سنتی از این گیاه به‌عنوان داروی ضد انقباض، ضد نفخ و درد معده نیز استفاده می‌­شود. گلبرگ زعفران که دارای مولکول‌های آلی موسوم به «ترکیبات فنولی» مختلف است، از محصولات فرعی زعفران بوده و مقدار آن به بیش از 10 هزار تن در سال می­‌رسد که اغلب بدون استفاده باقی می­‌ماند.

به همین منظور، مهدی ناقوس،  سید محمد حسینی و همایون فرهنگ فر از پژوهشگران «دانشگاه بیرجند»، به‌منظور استفاده بهینه از این گلبرگ‌ها، اثر آن‌ها را بر خصوصیات کیفی گوشت ران جوجه، مورد آزمایش قرار داده‌اند.

بدین منظور، محققان از 250 قطعه جوجه گوشتی استفاده کردند. این جوجه‌ها در طول دوره پرورش، به‌طور آزاد به آب و خوراک دسترسی داشتند و به‌منظور آزمایش، در جیره غذایی برخی از آن‌ها از گلبرگ زعفران استفاده شد.

پژوهشگران، در انتهای دوره آزمایش مصادف با 42 روزگی جوجه‌ها، آن‌ها را ذبح کرده و جهت تعیین شاخص‌­های کیفیت گوشت، عضله ران آن‌ها را جدا و در دمای 4 درجه سانتی­گراد نگهداری کردند. سپس شاخص‌­های کیفی گوشت شامل ظرفیت نگهداری آب، افت وزنی، رنگ گوشت، اسیدیته و میزان ماده مالون دی آلدهید را در یک، سه و پنج روز پس از کشتار اندازه‌گیری کردند. همچنین میزان افت پخت، تست آبداری و طعم، ماده خشک، پروتئین و چربی گوشت ران جوجه‌های مورد آزمایش اندازه­‌گیری شد.

نتایج پژوهش نشان داد بااین‌که تفاوتی در افت وزنی، اسیدیته، رنگ گوشت و افت پخت بین جوجه­‌های مصرف‌کننده گلبرگ زعفران و بقیه آن‌ها مشاهده نشد، ولی ظرفیت نگهداری آب گوشت ران در روزهای اندازه‌­گیری تفاوت داشت، به‌گونه‌ای که کمترین میزان ظرفیت نگهداری آب در روز پنجم بود.

محققان همچنین در ادامه نتایج پژوهش خود بیان کردند که بالاتین میزان «مالون دی آلدهید» را که نشان‌دهنده چربی در گوشت است، جوجه‌­هایی داشته‌اند که گلبرگ زعفران مصرف نمی‌­کردند.

به گفته این محققان، توانایی نگهداری آب در گوشت از عوامل مؤثر در کیفیت گوشت است و بر ویژگی‌­های چشایی گوشت نیز تأثیر می­‌گذارد. همچنین اسیدیته پایین با کاهش ظرفیت نگهداری آب رابطه مستقیم دارد که خود منجر به افزایش افت وزنی و افت پخت می­‌شود.

نتایج نهایی این مطالعه که در مجله «پژوهش‌­های زعفران» وابسته به دانشگاه بیرجند انعکاس یافته‌ است، نشان داد که گلبرگ زعفران دارای ترکیبات فنلی است و افزودن حداقل 2.5 گرم در کیلوگرم آن به جیره غذایی جوجه‌های گوشتی، می‌­تواند باعث بهبود در اکسیداسیون چربی گوشت و همچنین بهبود تردی و آبداری گوشت شود.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

بدافزار «تلگراب» خطر جدید برای تلگرام

بهبود فرآیند ثبت پتنت در حوزه هوایی

عرضه اولین داروی کاهش فرکانس میگرن

وضعیت ایران از نظر امنیت سایبری

افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه با مصرف آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی

احتمال کمی وجود دارد که در قائمشهر شهاب سنگ سقوط کرده باشد

درمانی جدید برای چاقی با تزریق هورمون

«سامانه 96 ساعته نوسانات و جریانات دریایی» راه اندازی شد

بررسی عوامل مختلف در پوسته های خاک زیستی/ تنوع گونه های مناطق خشک

جلوگیری از کوری دیابت با لنز تماسی درخشان

ساخت ماهیچه مصنوعی با قابلیت بلند کردن بار سنگین

جلوگیری از عفونت‌های ایمپلنت با گرافن

ابداع واکسن شخصی‌سازی شده برای درمان تومورهای سرطانی

کاهش توانایی جذب مواد مغذی با نانوذرات اکسید روی

بررسی نقش نوعی بلور کمیاب در مدیریت پسماند هسته‌ای

ساخت عصب شبیه سازی شده با قابلیت درمان بیماری ها

دستگاه شنیداری کوچک که 100 هزار بار نازک‌تر از پرده گوش است

گام محققان در ژن درمانی با بررسی سلول های قرمز خونی

کتیرا، پلیمری ضدمیکروب و کارا در پزشکی

مجلس یادبود نابغه چشم‌پزشکی جهان در تهران برگزار می‌شود

الماسی کوچک حاوی ماده ای از اعماق زمین کشف شد

تاثیر تحریک مغزی در بهبود حافظه جوانان

میوه 45 کیلویی به قحطی پایان می دهد

ابداع سیستم پاکسازی روده

بحران آب یکی از 13 ابر روند جهانی مطرح‌شده در بنگاه‌های آینده‌پژوهی دنیاست

ارتباط بین رژیم غذایی با کلسترول بالا و سرطان کولون

معجزه "عسل" در کم‌اثرکردن مضرات نانوذره‌ها

خشک کردن سریع و ایمن مو با سشوار مادون قرمز

ضریب نفوذ تلفن همراه بیش از جمعیت کشور است/بررسی کاهش آسیبهای زندگی دیجیتال در پارک فناوری شریف

ارتقای سلامت زنان با «تلفن همراه»

بهبود کیفیت گوشت با افزودن گلبرگ زعفران به جیره غذایی مرغ

رفع عقب‌ماندگی رشد فک پایین و بالا با 3 اختراع محقق دانشگاهی

ایجاد حفره نوری در گرافین برای افزایش جذب نور

آب در دمای منفی 42.55 درجه مایع می‌ماند!

تبدیل سبزیجات به "ماموران" نابودگر سرطان

ابداع روشی برای تشخیص سریع بدافزارهای اندرویدی در کشور

بیگانگان وجود دارند!

بیگانگان وجود دارند!

بیگانگان وجود دارند!

بیگانگان وجود دارند!

بیگانگان وجود دارند!

بیگانگان وجود دارند!

گیاهان تراریخته به کمک کاهش گازهای گلخانه‌ای می آیند

کشف ژن اسطوخدوس در تولید گیاهان تراریخته ضدآفت

ارائه راهکاری برای ترمیم بهتر دندان‌های پوسیده با "پلاسماجت"

درمان بافت‌ سرطانی در موش مبتلا با نانوسامانه محققان کشور

شناسایی زباله های پلاستیکی در آب با رنگ فلورسنت

تابش 8 دقیقه نور خورشید می تواند انرژی یکسال کشور را تامین می کند

استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان در اماکن مسکونی تهران مجاز شد

قارچ پتانسیل ضد پیری دارد