پایگاه خبری تحلیلی ایرانیان جهان

آخرين مطالب

غذاهای دریایی و خطرات یک مهمان ناخوانده! ایرانیان اسکاندیناوی

غذاهای دریایی و خطرات یک مهمان ناخوانده!

  بزرگنمايي:

سرزمین ایرانیان- «ویبریو ولنیفیکوس» نام علمی یک باکتری گرم منفی میله‌­ای شکل و غیر اسپورزای متعلق به خانواده Vibrionaceae است که به‌عنوان تهاجمی‌­ترین گونه ویبریو برای انسان در نظر گرفته می‌شود. این باکتری، نمک دوست یا اصطلاحا «هالوفیل» بوده و قادر است در غلظت نمک 0.5 تا 3 درصد و همچنین دمای متغیر 15 تا 42 درجه سانتی­گراد رشد کند.

باکتری فوق به‌عنوان عامل بیماری‌زا یا اصطلاحا «پاتوژن» منتقله از مواد غذایی محسوب می‌­شود که به دنبال مصرف غذاهای دریایی به‌خصوص صدف به انسان منتقل شده و باعث ایجاد بیماری می‌شود. ویبریو ولنیفیکوس باعث ایجاد سه بیماری مهم به نام‌های «گاستروآنتریت»، «عفونت­ زخم» و «سپتیسمی» در انسان می‌­شود. این باکتری می‌تواند تولیدات متعددی مانند کپسول، سیدروفورها، توکسین‌­های همولیزین، کلاژناز، فیبرینولیزین و لیپاز داشته باشد که با شدت و قدرت تهاجمی و درنتیجه بیماری‌زایی آن مرتبط هستند و از آن‌ها با عنوان فاکتورهای ویرولانس یاد می‌شود.

ازآنجاکه مصرف غذاهای دریایی روز به روز محبوبیت بیشتری پیدا می­‌کند، بسته‌­بندی بهداشتی غذاهای دریایی و حمل‌ونقل مناسب آن‌ها برای جلوگیری از رشد باکتری ویبریــو ولنیفیکــوس ضروری به نظر می‌­رسد. هرچند باوجود روش­‌های جدید بسته­‌بندی، هنوز هم شیوع مسمومیت­‌های غذایی رو به افزایش بوده و یکی از مهم‌ترین مسائل جوامع بشری به شمار می‌­رود. لذا انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه، اهمیت زیادی دارد.

با توجه به اهمیت باکتری ویبریــو ولنیفیکــوس و نقش آن در بهداشت و سلامت جامعه، داریوش عسگرپور کارشناس ارشد میکروب‌شناسی مواد غذایی گروه میکروب‌شناسی و ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با هدف آشنایی بیشتر با خصوصیات این باکتری و نقش فاکتورهای ویرولانس آن در ایجاد بیماری‌­های انسانی، مطالعه‌ای مروری را انجام داده است.

در این مطالعه مروری از کتاب­ها و مقالات معتبر و علمی موجود مربوط به این باکتری و خصوصیات و ویژگی‌­های آن استفاده شده است. 

بر اساس نتایج این تحقیق مروری، عفونت با ویبریو ولنیفیکوس در اثر مصرف غذاهای دریایی آلوده به این باکتری همواره در سطح جهان اتفاق می‌­افتد و ارتباط آن با غذاهای دریایی، چالش‌­ها و نگرانی­‌هایی را برای تولیدکنندگان محصولات دریایی به وجود آورده است.

با توجه به این موضوعات، به اعتقاد محققان تعیین اندازه کمی و کیفی خطرات و بررسی پیامدهای بالقوه ناشی از این باکتری بر روی انواع غذاهای دریایی یک پیش‌نیاز است.

طبق نتایج این مطالعه، بسته‌­بندی بهداشتی و مناسب غذاهای دریایی و رعایت اصول بهداشتی و ایمنی از طرف کارکنان این حوزه امری ضروری است.

متخصصان عقیده دارند افراد مستعد نباید محصولات دریایی را به‌صورت خام یا نیمه‌پخته بخورند، زیرا خطرات عفونت‌­های ناشی از ویبریو ولنیفیکوس تهدیدی بزرگ برای آن‌ها محسوب می­‌شود.

درنهایت مجری این پژوهش که نتایج آن در فصل‌نامه «آزمایشگاه و تشخیص» وابسته به انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران منتشر شده، اشاره کرده است: «برای کنترل و پیشگیری از عفونت­‌های باکتری ویبریو ولنیفیکوس در مواد غذایی دریایی، لازم است استانداردهای مربوطه به‌عنوان امری ضروری وضع و اجرا شود».

شایان ذکر است باکتری ویبریو ولنیفیکوس اولین بار در سال 1964 توسط مرکز کنترل بیماری (CDC) ایالت متحده آمریکا از بیماران دچار سپتیسمی و عفونت زخم جداسازی شد. افراد دچار نقص سیستم ایمنی و یا افراد دچار بیماری‌­های حاد زمینه‌­ای مانند دیابت، بیماری­‌های مزمن کلیوی و سیروز کبدی بسیار مستعد ابتلا به عفونت­‌های این باکتری هستند.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

باید ها و نبایدهای خرید اینترنتی در سوئد

معمولی ترین سوالات مصاحبه استخدامی

پیدا کردن کار در سوئد

سفر به سوئد با دعوتنامه از طرف اقوام و آشنایان

ثبت شرکت Enskild firma

اطلاعات اولیه جهت سفر به سوئد

ثبت شرکت Handelsbolag و Kommanditbolag

طریقه نوشتن Personligt Brev

تحصیل در Folkhögskola

اجاره خانه در سوئد

پیدا کردن و اجاره خانه در گوتنبرگ

مدارک لازم برای درخواست ویزای شنگن

روند تقاضای ویزای مسافرتی به سوئد

سوئد از لحاظ نظامی چگونه کشوری است؟

کمک هزینه مسکن در سوئد – Bostadsbidrag

گرفتن وام در سوئد

محاسبه هزینه گواهینامه در سوئد

SwedBank آموزش کار با دستگاه رمزیاب بانک

BankID شناسه همراه بانک – طریقه نصب و استفاده

نرم افزار همراه بانک SwedBank

محاسبه کمک هزینه زندگی در سوئد – Socialbidrag

انواع وام بانکی در سوئد

شرایط گرفتن تابعیت سوئدی

برای دریافت وام شخصی به کجا مراجعه کنیم؟

مدارس بزرگسالان در سوئد Komvux

سفر به پاریس از سوئد

اجاره آپارتمان با قرارداد دست اول

اجاره نشینی از روز اول ورود تا فسخ قرارداد

کمک هزینه تحصیلی CSN – Studiemedel

ارزیابی مدارک تحصیلی در سوئد

مشاغل و حرفه های مورد نیاز در سوئد 2016- 2017

مراجعه به درمانگاه و خدمات درمانی در سوئد

یادگیری زبان سوئدی به همین سادگی !

SFI چیست ؟

اصطلاحات سوئدی به فارسی با تلفظ – سری اول

اصطلاحات سوئدی به فارسی با تلفظ – سری دوم

اصطلاحات سوئدی به فارسی سری سوم – با تلفظ

اصطلاحات سوئدی به فارسی با تلفظ – سری چهارم

اصطلاحات سوئدی به فارسی با تلفظ – سری پنجم

تحصیل در دانشگاه های سوئد به زبان انگلیسی

شرایط دریافت اقامت تحصیلی در سوئد

اقامت سرمایه گذاری با ثبت شرکت در سوئد

اقامت کاری در سوئد

اقامت دائم سوئد – از دریافت تا از دست دادن

فرهنگ و قوانین دوچرخه سواری در سوئد

فرهنگ سوئدی ها از دید یک ایرانی

تفریح در سوئد، این قسمت: پارک آبی Sommarland

قوانین کباب بازی در سوئد

خرید قسطی از فروشگاه های سوئد

از فاکتور تا اداره مصادره اموال Kronofogden