پایگاه خبری تحلیلی ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تولید قارچ‌های خوراکی صدفی و شاه صدف توسط جهاد دانشگاهی خراسان رضوی ایرانیان آسیا

تولید قارچ‌های خوراکی صدفی و شاه صدف توسط جهاد دانشگاهی خراسان رضوی

  بزرگنمايي:

سرزمین ایرانیان- دکتر جواد جانپور   با بیان این مطلب افزود: این آیین‌نامه در شهریور ماه امسال به جهاد کشاورزی استان‌های کشور ابلاغ شده است. در این ضوابط فنی، به اهمیت قارچ‌های خوراکی دیگر در سلامت جامعه و همچنین ایجاد تنوع در تولید قارچ خوراکی کشور توجه شده است. حداقل نیازهای ساختمانی، تاسیساتی و اطلاعات فنی برای تولید قارچ‌های صدفی و شاه صدف و همچنین شرح مراحل تولید این دو قارچ خوراکی در این ضوابط فنی آورده شده است. 

 ‌وی افزود: خط مشی شبکه برنامه گروه پژوهشی زیست‌فناوری قارچ‌های صنعتی این سازمان، تمرکز بر روی تحقیقات و تولید قارچ‌های دارویی و خوراکی است. بنابراین در آینده‌ای نزدیک شاهد تحقیقات زیربنایی لازم برای تولید صنعتی قارچ‌های خوراکی دیگر خواهیم بود.

جانپور با اشاره به اینکه در جهاد دانشگاهی خراسان رضوی یک واحد آزمایشگاهی و یک واحد نیمه‌صنعتی با ظرفیت 15 تن قارچ در سال در زمینه تولید قارچ‌های شاه صدف (ارینجی) فعالیت می‌کند، تصریح کرد: امیدواریم با ایجاد یک شرکت دانش‌بنیان در آینده نزدیک ظرفیت تولید سالانه این نوع قارچ را ابتدا به 50 و در نهایت به 200 تن در سال افزایش دهیم.

به گفته عضو هیات علمی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، با راه‌اندازی شرکت دانش‌بنیان در فاز صنعتی به دنبال ارائه کمپوست فاز 3 (کمپوست مایه زنی شده و رشد یافته) به متقاضیان پرورش قارچ ارینجی خواهیم بود تا این متقاضیان به راحتی بتوانند میوه این قارچ را تولید کنند.

جانپور کوتاه‌تر شدن دوره رشد، کاهش هزینه‌های تولید، عدم استفاده از کودهای حیوانی و شیمیایی، منحصر بودن بستر کشت به ترکیبات گیاهی، عدم استفاده از خاک پوششی و دارا بودن خواص دارویی از مزایای تولید قارچ شاه صدف نسبت به قارچ دکمه‌ای برشمرد.

مدیر مرکز خدمات تخصصی قارچ‌های خوراکی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، برداشت راحت‌تر و ماندگاری بالا را از دیگر ویژگی‌های قارچ شاه صدف نسبت به قارچ دکمه‌ای دانست.

وی عنوان کرد: در حال حاضر حداقل 5 گونه قارچ خوراکی در دنیا بصورت صنعتی و تجاری تولید می‌شوند که 85 درصد تولید جهانی را به خود اختصاص داده‌اند. از این میزان 30 درصد قارچ دکمه‌ای، 27 درصد قارچ‌های خانواده شاه صدف، 17 درصد قارچ شیتاکه و 26 درصد دیگر نیز مربوط به سایر قارچ‌ها است.

به گفته وی، وضعیت تولید قارچ به گونه‌ای دیگر است، مقدار تولید قارچ در ایران طبق آمار ارائه‌شده توسط فائو در سال 2016، حدود 150 هزار تن قارچ در سال بوده است، این در حالی است که بیش از 95 درصد این تولید مربوط به قارچ دکمه‌ای بوده و مابقی به قارچ‌های خوراکی صدفی اختصاص دارد.

وی بیان کرد: در طی سال‌های اخیر تجربه تولید قارچ‌های خوراکی صدفی در کشور وجود داشته است، ولی به دلیل عدم ترویج فرهنگ مصرف این نوع قارچ، طعم، مزه و ذائقه مردم ایران، اقبال کمتری به آن شده است. این مشکل با فرهنگ‌سازی و آشنایی دادن به عامه مردم در مورد خصوصیات تغذیه‌ای و دارویی انواع قارچ‌های خوراکی می‌تواند برطرف شود.

وی افزود: با توجه به بررسی‌های بازار و نظرسنجی‌های انجام شده در خصوص مصرف قارچ ارینجی (شاه صدف) و همچنین خصوصیات مطلوب این نوع قارچ در آشپزی و طبخ، ماندگاری بالاتر نسبت به قارچ صدفی و نداشتن مشکل تولید اسپور در سالن‌های تولید این امید وجود دارد که در آینده‌ای نزدیک 20 تا 30 درصد سهم تولید قارچ در کشور به تولید قارچ ارینجی اختصاص یابد.

مدیر مرکز خدمات تخصصی قارچ‌های خوراکی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، گفت: در حال حاضر محصول قارچ ارینجی تولید شده در این مرکز در هایپرمارکت‌های مشهد و اصفهان توزیع می‌شود که امیدواریم با راه‌اندازی شرکت دانش‌بنیان بتوانیم توزیع این نوع قارچ را در دیگر شهرهای بزرگ کشور همچون تهران و تبریز هم داشته باشیم.

جانپور در ادامه یادآور شد: با توجه به اینکه قارچ ارینجی یک محصول غذایی سالم است، می‌توان امکان صادرات آن به کشورهای حاشیه خلیج فارس، اتحادیه اروپا و روسیه را نیز در برنامه‌های بلندمدت برای تولید انبوه آن متصور شد.

وی یادآور شد: در راستای ترویج مصرف و تولید قارچ‌های خوراکی صدفی و شاه صدف، کارگاه آموزشی یک روزه در 26 بهمن 1396 در جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برگزار خواهد شد.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

سنگاپور میزبان اولین دیتاسنتر فیس‌بوک در آسیا

سیطره‌ی احتمالی چین بر اینترنت، چه پیامدهایی را به بار می‌آورد

اسنپ دراگون 850 روی جدیدترین محصول لنوو با سریع‌ترین ویندوز 10

جک ما، بنیان‌گذار علی‌ بابا به‌زودی این شرکت را ترک می‌کند

انقلاب رباتیکی آسیا، چه پیامدی برای کارگران دارد

ثبت نمایندگی و واردات لاستیک چینی آزاد شد

پرفروش ترین کالاهای دنیای تکنولوژی در قلب شیائومی سیتی

آونتورا چاپرز، اولین برند موتورسیکلت چاپر در هندوستان

کپسول گیاهی درمان زخم معده ساخت محققان ایرانی وارد بازار شد

امکان اندازه‌گیری طیف نوری در ناحیه فرابنفش و مرئی فراهم شد

عرضه دارویی برای درمان قطعی صرع با استفاده از 3 گیاه/تولید انبوه در سال آینده

مازندران ، طرح غربالگری سرطان دهان را اجرایی کرد

دستگاه تست ایمپلنت زانو ساخته شد/ ارزیابی عمر مفید ایمپلنت

تولید نانوذرات با کیفیت بالا از گیاه مرزه

استفاده از گیاهان بومی آذربایجان برای درمان ناباروری

کنترل باکتری و بوی بد هوای مترو با فناوری نانو

امگا 3؛ درمانی طبیعی برای آسیب‌های شیمیایی

ربات امدادرسان تونل‌های بین شهری اختراع شد

تولید موفقیت آمیز نانوذرات دارویی مقابله با سرطان در دانشگاه کاشان

ایجاد پیست کارتینگ خورشیدی بوسیله خودروهای برقی بومی در زاهدان

مبارزه با سرطان به دستاورد تازه رسید

طرح کلان ملی «شبکه هوشمند برق ایران و پیاده سازی نمونه» انجام شد

ساخت دستگاهی برای کاهش اثرات وزوز گوش/راه دشوار رسیدن به بازار برای شرکت‌های فناور

تجاری‌سازی پلت‌فرم ربات‌های صنعتی توسط دانشگاه آزاد قزوین

تشخیص به هنگام بیماری‌های دریچه قلبی

ساخت نوعی آنتی‌بادی‌ برای درمان سرطان‌ پستان/تلاش برای ردیابی سلول‌های سرطانی با نانوذرات

افزایش سطح مطالبات عمومی برای استفاده از خدمات فناوری فضایی

ساخت دستگاه کمکی پمپاژ خون برای بیماران قلبی

تولید پودری برای درمان دیابت از کلاهک میوه بادمجان

نانو داروی جایگزین آنتی‌بیوتیک‌ تولید شد

توانمندی ایران در ارائه خدمات تعمیر و نگهداری هواپیما

اجرای جدیدترین روش پیوند عصب برای بهبود عوارض ضایعه نخاعی در کشور

ماهواره های ناهید1 و پارس 1 تا پایان سال آماده پرتاب می شوند

فیلتر هوای آنتی باکتریال کولر آبی با فناوری نانو ساخته شد

توسعه واسط های مغز رایانه برای درمان اختلالات عصبی

تولید ماسکهای معطر دارویی با خاصیت درمان سرماخوردگی

ساخت دستگاه آشکارساز لیزری اسانس‌های طبیعی در دانشگاه یزد

معجزه پرده جنینی در ترمیم زخم‌ها و سوختگی ها/ دستاوردی جدید در جراحی‌های چشم

کاهش آلرژی به محصولات لبنی با باکتری‌های بومی ایران

تولید نانوالیافی برای صنایع غذایی از دانه گیاه کتان

کشف خاصیت ترمیم کنندگی سلول‌های برداشت شده از جراحی قلب

تنوع سبد انرژی با فناوری/ سوخت زیستی منجی منابع ملی می شود

دستگاه فیزیوتراپی قابل نصب روی مبلمان طراحی شد

درمان بیماری‌ها با کمک بازی‌های شناختی

سنتز نانوکاتالیستی که یک گاز خطرناک را به سوخت پاک تبدیل می‌کند

افزایش اثرات درمانی داروهای ضد فشار خون با فناوری نانو

واکسن HPV ایرانی به مرحله پایانی تولید رسید

جلوگیری از رشد جلبک در تاسیسات دریایی با امواج الکترو مغناطیسی

ربات نرم پوشیدنی برای توانبخشی دست طراحی شد

تولید نانوکامپوزیت‌ و جاذب‌های هوشمند سبز با عصاره دارچین