آخرين مطالب

قارچ پتانسیل ضد پیری دارد گزارش

قارچ پتانسیل ضد پیری دارد

  بزرگنمايي:

سرزمین ایرانیان- "ارگوتیونین"(Ergothioneine) و "گلوتاتیون"( glutathione) دو آنتی‌ اکسیدانی هستند که محققان معتقدند نقش مهمی در زمینه مقابله با پیری و بیماری‌های مرتبط با آن ایفا می‌کنند.

در مطالعه جدید محققان دانشگاه پنسیلوانیا، مشخص شده است که مقادیر زیادی از این دو ترکیب در قارچ‌های خوراکی وجود دارد و خبر خوب این است که این ترکیبات با قرار گرفتن در معرض حرارت تغییر ماهیت نداده و حفظ می‌شوند.

یکی از اتفاقاتی که با افزایش سن در بدن رخ می‌دهد، فعال شدن رادیکال‌های آزاد است. رادیکال‌های آزاد اتم‌های اکسیژنی هستند که الکترون جفت نشده دارند و به همین دلیل واکنش‌پذیری بالایی دارند تا بتوانند نقصی الکترونی خود را تکمیل کنند.

رادیکال‌های آزاد برای یافتن الکترون مورد نیاز خود به سلول‌ها، پروتئین‌ها و حتی DNAها آسیب می‌رسانند.

پروفسور "رابرت بیلمن"(Robert Beelman)، محقق این پروژه گفت: ارگوتیونین و گلوتاتیون موادی هستند که می‌توانند با روند فعالیت رادیکال‌های آزاد مقابله کنند و در بدن نیز وجود دارند، اما با افزایش سن میزان آنها کاهش یافته و بیماری‌هایی نظیر سرطان، بیماری‌های قلبی و عروقی و آلزایمر ایجاد می‌شوند.

وی افزود: بنابراین رساندن این آنتی‌اکسیدان‌ها به بدن می‌تواند در مهار این بیماری‌ها کمک قابل توجهی کند و هیچ منبعی بهتر از قارچ برای دستیابی به این مواد وجود ندارد.

"بیلمن" و تیمش بیش از 13 مدل قارچ را بررسی کردند و متوجه شدند که در تمام آنها حجم بسیار بالایی از این دو آنتی اکسیدان مشاهده می‌شود.

نکته قابل توجه این بود که در هر مدل قارچی که یکی از این ترکیبات میزان بالایی داشت، آنتی اکسیدان دیگر نیز حجم قابل توجهی داشت و محققان اعلام کرده‌اند که به صورت میانگین مصرف روزانه پنج عدد قارچ می‌تواند نقش بسزایی در جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های عصبی نظیر پارکینسون داشته باشد.

گلوتاتیون یک ترکیب پروتئینی کوچک است که از سه آمینو اسید سیستئین، اسید گلوتامیک و گلیسین ساخته شده‌است. به دلیل استفاده از سه آمینو اسید در ساختار این پروتئین به آن تری پپتید هم می‌گویند.

در این پروتئین، بین گروه آمینی آمینو اسیدسیستئین که به طور معمول به آمینو اسیدگلیسین متصل است، با گروه کربوکسیل زنجیره اسید گلوتامیک یک پیوند پپتیدی غیر معمول وجود دارد.

این ماده به طور طبیعی در کبد انسان بر اثر ترکیب این سه اسید آمینه به وجود می‌آید. گلوتاتیون یک آنتی اکسیدانت قوی است و باعث محافظت اجزای مهم سلولی در برابر واکنش با گروه‌های عاملی اکسیژن‌دار مانند رادیکال‌های آزاد و پراکسیدها می‌شود. ترکیبات سمی دارای رادیکال آزاد، معمولاً با گلوتاتیون ترکیب شده و از بدن خارج می‌شوند.

ارگوتیونین نیز ترکیبی آلی با فرمول C9H15N3O2S است که با رادیکال‌های آزاد واکنش می‌دهد و فعالیت‌های مخرب آنها را بی‌اثر می‌کند.

نتایج این تحقیق درمجله علمی Food Chemistry منتشر شده است.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

اسکوترهای برقی اشتراکی به سانفرانسیسکو می آیند

فرآورده نانویی درمان بیماری سالک وارد بازار شد

بدافزار «تلگراب» خطر جدید برای تلگرام

بهبود فرآیند ثبت پتنت در حوزه هوایی

عرضه اولین داروی کاهش فرکانس میگرن

وضعیت ایران از نظر امنیت سایبری

افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه با مصرف آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی

احتمال کمی وجود دارد که در قائمشهر شهاب سنگ سقوط کرده باشد

درمانی جدید برای چاقی با تزریق هورمون

«سامانه 96 ساعته نوسانات و جریانات دریایی» راه اندازی شد

بررسی عوامل مختلف در پوسته های خاک زیستی/ تنوع گونه های مناطق خشک

جلوگیری از کوری دیابت با لنز تماسی درخشان

ساخت ماهیچه مصنوعی با قابلیت بلند کردن بار سنگین

جلوگیری از عفونت‌های ایمپلنت با گرافن

ابداع واکسن شخصی‌سازی شده برای درمان تومورهای سرطانی

کاهش توانایی جذب مواد مغذی با نانوذرات اکسید روی

بررسی نقش نوعی بلور کمیاب در مدیریت پسماند هسته‌ای

ساخت عصب شبیه سازی شده با قابلیت درمان بیماری ها

دستگاه شنیداری کوچک که 100 هزار بار نازک‌تر از پرده گوش است

گام محققان در ژن درمانی با بررسی سلول های قرمز خونی

کتیرا، پلیمری ضدمیکروب و کارا در پزشکی

مجلس یادبود نابغه چشم‌پزشکی جهان در تهران برگزار می‌شود

الماسی کوچک حاوی ماده ای از اعماق زمین کشف شد

تاثیر تحریک مغزی در بهبود حافظه جوانان

میوه 45 کیلویی به قحطی پایان می دهد

ابداع سیستم پاکسازی روده

بحران آب یکی از 13 ابر روند جهانی مطرح‌شده در بنگاه‌های آینده‌پژوهی دنیاست

ارتباط بین رژیم غذایی با کلسترول بالا و سرطان کولون

معجزه "عسل" در کم‌اثرکردن مضرات نانوذره‌ها

خشک کردن سریع و ایمن مو با سشوار مادون قرمز

ضریب نفوذ تلفن همراه بیش از جمعیت کشور است/بررسی کاهش آسیبهای زندگی دیجیتال در پارک فناوری شریف

ارتقای سلامت زنان با «تلفن همراه»

بهبود کیفیت گوشت با افزودن گلبرگ زعفران به جیره غذایی مرغ

رفع عقب‌ماندگی رشد فک پایین و بالا با 3 اختراع محقق دانشگاهی

ایجاد حفره نوری در گرافین برای افزایش جذب نور

آب در دمای منفی 42.55 درجه مایع می‌ماند!

تبدیل سبزیجات به "ماموران" نابودگر سرطان

ابداع روشی برای تشخیص سریع بدافزارهای اندرویدی در کشور

بیگانگان وجود دارند!

بیگانگان وجود دارند!

بیگانگان وجود دارند!

بیگانگان وجود دارند!

بیگانگان وجود دارند!

بیگانگان وجود دارند!

گیاهان تراریخته به کمک کاهش گازهای گلخانه‌ای می آیند

کشف ژن اسطوخدوس در تولید گیاهان تراریخته ضدآفت

ارائه راهکاری برای ترمیم بهتر دندان‌های پوسیده با "پلاسماجت"

درمان بافت‌ سرطانی در موش مبتلا با نانوسامانه محققان کشور

شناسایی زباله های پلاستیکی در آب با رنگ فلورسنت

تابش 8 دقیقه نور خورشید می تواند انرژی یکسال کشور را تامین می کند