ایرانیان جهان

آخرين مطالب

همکاری‌های علمی و فناوری با ازبکستان توسعه می‌یابد اخبار ایران

  بزرگنمايي:

سرزمین ایرانیان- سورنا ستاری در دیدار با هیأت ازبکستانی بیان کرد: باید شرایطی فراهم کنیم که همکاری‌های دانشگاهی بین ایران و ازبکستان افزایش یابد.

وی با اشاره به فعالیت‌های فناورانه ایران در سال‌های اخیر گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان زیادی در حوزه‌های مختلف نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، سلول‌های بنیادی، ICT و غیره در ایران فعالیت می‌کنند.

ستاری همچنین تصریح کرد: برخی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی به عنوان بزرگترین شرکت‌های منطقه شناخته شده‌اند.

ستاری در ادامه بیان کرد: در هر کدام از رشته‌های علمی که ایران در آن به پیشرفت رسیده است، می‌توانیم زیرساخت‌هایی برای همکاری مشترک بین ایران و ازبکستان ایجاد کنیم.

وی در خصوص تشکیل کمیته‌های مشترک فناوری بین ایران و دیگر کشورها گفت: برای توسعه همکاری‌های بین‌المللی در حوزه‌های فناورانه اقدام به تشکیل کمیته‌های مشترک فناوری با دیگر کشورها کرده‌ایم که کمیته روسیه و چین یکی از فعالترین آنهاست.

ستاری همچنین عنوان کرد: در این کمیته‌ها همکاری‌های دانشگاهی را نیز توسعه داده و پروژه‌های مشترک دانشگاهی تعریف کرده‌ایم.

به گفته وی، همکاری‌های مشترک علمی نیز از دیگر دستاوردهای تشکیل این کمیته‌هاست.

وی با اشاره به سرمایه‌های نفت و گاز کشور ازبکستان گفت: ایران و ازبکستان می‌توانند در حوزه نفت و گاز و فناوری‌های مورد نیاز در این حوزه با یکدیگر همکاری کنند. 

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با ارائه پیشنهادی مبنی بر بازدید هیأت ازبکستانی از منطقه عسلویه، اظهار کرد: پیشنهاد می‌کنم از منطقه عسلویه که بزرگترین میدان گازی دنیاست، دیدن کنید و از نزدیک با پیشرفت‌های فناوری ایران در حوزه نفت و گاز آشنا شوید.

ستاری در ادامه تصریح کرد: کشور ازبکستان می‌تواند از تجربه ایران در حوزه CNG استفاده کند و به دلیل داشتن میادین بزرگ گازی از فناوری ساخت CNG بهره ببرد. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: با وجود نزدیکی مشترکات تاریخی و احساسی ایران و ازبکستان، متاسفانه شناخت درستی بین مردم ایران و ازبکستان وجود ندارد که این شناخت به یاری دولت دو کشور می‌تواند ایجاد شود. توسعه همکاری‌های دانشگاهی بهترین روش برای شناخت و نزدیکی بیشتر دو کشور است.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور خطاب به هیات ازبکستانی، گفت: می‌توانیم شرایطی فراهم کنیم که نماینده این کشور از توانایی‌های عسلویه، پژوهشکده‌ها و دانشگاه‌های ایران بازدید کند تا زمینه تعریف پروژه‌های مشترک بین دو کشور فراهم شود.

وی همچنین بیان کرد: ایران در بسیاری از فناوری‌های حوزه نفت و گاز به خودکفایی رسیده است که می‌توانیم این فناوری‌ها را در اختیار شما نیز قرار دهیم.

ستاری معتقد است که پیش از تشکیل کمیسیون مشترک ایران و ازبکستان، حتما بازدیدی از زیرساخت‌های علم و فناوری ایران صورت گیرد تا زمینه تعریف پروژه بین دو کشور هموارتر شود.

ایجاد صفحه جدید در روابط بین ایران و ازبکستان ضروری است

عبدالعزیز کامل‌اف، وزیر امور خارجه ازبکستان نیز در این مراسم، گفت: دیدارهای صورت گرفته بر اساس توافقات منعقدشده بین رؤسای جمهور دو کشور صورت می‌گیرد تا صفحه جدیدی در روابط بین دو کشور باز شود.

وی افزود: دو کشور منافع مشترک زیادی در بعد منطقه‌ای، بین‌المللی و دو جانبه دارند و به‌زودی رییس‌جمهور ایران به ازبکستان سفر خواهد کرد.

وزیر امور خارجه ازبکستان همچنین بیان کرد: امیدواریم دیدارهای مشترک، شرایطی فراهم کند تا زمینه همکاری‌ها و فعالیت‌های بین دو کشور هموارتر شود.

به گفته کامل‌اف، در ازبکستان توجه ویژه‌ای به توسعه روابط تجاری، اقتصادی و علمی و فناوری با ایران وجود دارد، به همین دلیل کمیسیون مشترک ایران و ازبکستان به‌زودی تشکیل خواهد شد.

وی در ادامه بیان کرد: ازبکستان برای توسعه همکاری‌های دانشگاهی و تربیت نیروی مهندس و متخصص از ایران یاری می‌خواهد؛ زیرا ایران در این حوزه تجارب خوب و قابل توجهی دارد.

وزیر امور خارجه ازبکستان با اشاره به مشترکات ایران و ازبکستان، گفت: ایران و ازبکستان منطقه، سنتها، تاریخ، تجارب و حتی ذهنیت مشترکی با هم دارند که باید از این اشتراکات به نحو خوب استفاده کنند.

کامل‌اف همچنین عنوان کرد: ازبکستان پیش از فروپاشی شوروی مرکز علم و دانش بود و از نظر تاریخی دانشمندان بزرگی را در خود پرورش داده است، اما پس از فروپاشی شوروی تمرکز علم و فناوری در این کشور نیز از بین رفت.

وی با اشاره به اینکه 50 مؤسسه علمی در آکادمی علوم شوروی فعال بودند، گفت: پس از فروپاشی شوروی بسیاری از این موسسات در کشورهای مختلف تقسیم شده و تمرکز خود را از دست داده‌اند؛ اما همچنان ظرفیت علمی ازبکستان بالاست و متخصصان زیادی در کشور مانده‌اند.

وزیر امور خارجه ازبکستان مهمترین کار دولت در حوزه علمی را تبدیل علوم پایه به علوم عملی دانست و گفت: این روند، روند ساده‌ای نیست و راه دشواری پیش رو داریم.

کامل‌اف همچنین حفظ کارشناسان و مهندسان ازبکستان را یکی از دغدغه‌های دولت عنوان کرد و در این زمینه خواهان استفاده از تجربیات و همکاری‌های ایران شد.

وی تربیت کادر مجرب و مهندس خبره را یکی از نیازهای کشور ازبکستان دانست و گفت: امیدواریم در همکاری‌های مشترک آینده با ایران این موضوع مدنظر قرار گیرد.

علی‌شیر سلطان‌اف، رئیس شرکت ملی نفت و گاز ازبکستان نیز در این مراسم گزارشی از وضعیت فناوری در حوزه نفت وگاز کشور ازبکستان ارائه کرد و خواهان همکاری‌های مشترک ایران و ازبکستان در حوزه توسعه فناوری‌های نفت وگاز شد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/5218/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله آرمان ملّی/ مشروعیت مردمی قانون

دست رد سوئیس به استفاده از سود اموال مصادره شده روسیه

فریاد اردنی‌ها در برابر سفارت رژیم صهیونیستی

تشدید حملات قبایل سوریه به هم‌پیمانان آمریکا در دیرالزور

تعطیلی دانشگاه کلمبیا برای تظاهرات‌های ضد اسرائیلی

یورو رکورد زد

جانباز سرافراز «علی طحان سفلی» به خیل همرزمان شهیدش پیوست

امیدواریم توافق‌های سفر به پاکستان با پیگیری مقام‌های دو طرف اجرایی شود

تعطیلی شنبه یا 5شنبه، کشور را با خطر فضای دوقطبی جدید روبرو کرده

سرمقاله شرق/ چگونه عرف قانون را می‌بلعد

سرمقاله اعتماد/ در جست‌وجوی تقویت اعتماد و امید

سرمقاله ایران/ سفر به سریلانکا زیر سایه سیاست تعامل همه‌جانبه

سرمقاله دنیای اقتصاد/ توصیه خیرخواهانه

سرمقاله جهان صنعت/ ضرورت جلب رضایت مردم

سرمقاله جوان/ در هوای مهاجرت 70 میلیون ایرانی!

سرمقاله اطلاعات/ اهمیت سفر رئیسی به پاکستان

انتقاد سندرز از مخالفت سنا با قطع کمک به «ماشین جنگی نتانیاهو»

گفتگوی تلفنی معاون بایدن با رئیس رژیم صهیونیستی

بایدن توصیه ترامپ برای درمان کرونا را مسخره کرد

استقرار هزاران نظامی و یک جنگنده یوروفایتر تایفون انگلیسی در لهستان

نگرانی تل آویو از احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو

کشف پیکر 51 شهید دیگر در خان یونس

سقف تراکنش‌های بانکی تغییر کرد

نشست ستاد استانی کنگره ملی شهدای غریب در گلستان برگزارشد

برنامه عملیاتی برای تسریع در امر خدمت رسانی بهتر به جامعه ایثارگری طراحی شده است

رییس اتاق اصفهان خواستار توجه به مَضرات اقتصادی تعطیلی پنجشنبه‌ها شد

هیئت اقتصادی کره شمالی راهی ایران شد

تهیه پیش نویس سند عملیاتی تحقق شعار سال در خراسان شمالی

آمادگی تاجیکستان برای ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار

مشارکت مردمی تضمین‌کننده امنیت غذایی کشور است

توسلی : رفتار دولت با مردم در بحث خودرو توهین‌آمیز است/ مجلس نظارت جدی بر عملکرد دولت در زمینه خودرو را پیگیری می‌کند + فیلم

سرمقاله خراسان/ خطر دوقطبی شدن در موضوع تعطیلات

سرمقاله کیهان/ ابعادی از ظهور قدرت ایران در عملیات «وعده صادق»

حماس: 30 افسر اسرائیلی را در اختیار داریم

هشدار پنتاگون به عراق درباره ادامه حملات علیه نیروهای آمریکا

نیویورک‌تایمز: جنگ اوکراین برای ارتش آمریکا حکم رگه طلا را دارد

سنگدوینی: جنگ‌هراسی بر اقتصاد ایران بی‌تاثیر است

دیدار معاون مددکاری و مشارکت های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران با نماینده ولی فقیه و استاندار البرز

استان البرز شهدای بزرگی را تقدیم نظام کرده است

رسیدگی به درخواست 41 متقاضی توسط سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی

قوانین مصوب با اعتبارات بنیاد شهید همخوانی ندارد

دستگاه های جوجه کشی شرکت مکانیزاسیون در مسیر صادرات

رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار

رئیسی: تنبیه رژیم صهیونیستی بر عظمت جهان اسلام افزود

معاون سلامت و توانمندسازی اجتماعی  بنیاد شهید و امور ایثارگران با جمعی از جانباران قطع نخاعی دیدار کرد

«امنیت» و «تجارت» محور رایزنی ایران و پاکستان

چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟

روزنامه‌نگار اسرائیلی: باید چند رودخانه از خون اهالی غزه جاری کنیم

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم