ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ايران اولين کشور آسيايي ميزبان کنگره بين المللي محاسبات کلان مقياس اخبار ایران

  بزرگنمايي:

معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري روز يکشنبه در نشست مطبوعاتي به تشريح برنامه هاي اين کنگره که تنها رويداد مشترک اروپا و آسيا در حوزه سيستم هاي کلان داده و ابررايانشي محسوب مي شود پرداخت.
دکتر وحيد احمدي افزود: کنگره محاسبات کلان مقياس و تحليل کلان داده ها يک کنگره صنعتي و علمي است که به مدت 24 سال با حضور افراد کليدي، پيشگام و شاخص از مديران قطب هاي صنعت فناوري اطلاعات دنيا مانند اينتل، اچ پي، آمازون، اي ام دي، از يکسو و افراد تراز اول و پدران علمي از دانشگاه ها و مراکز تحقيقاتي معتير و فعال در حوزه سيستم هاي محاسباتي کلان مقياس (Exascale Computing ) و کلان داده (Big Data) مانند مرکز تحقيقات فوق پيشرفته سوپر کامپيوتر ايتاليا، بزرگترين مرکز تحقيقاتي کلان داده آمريکا، مرکز تحقيقات فوق پيشرفته سوپر کامپيوتر آلمان با هدف مشخص کردن مسير راه آينده در رويارويي با محاسبات و داده هاي پيچيده و کلان، تعيين چالش هاي پيش رو، پر کردن خلا بين صنعت و دانشگاه و انتقال تکنولوژي توسط مرکز تحقيقات فوق پيشرفته ابر کامپيوتر ايتاليا برگزار مي شود.
وي خاطرنشان کرد: سيستم هاي محاسباتي کلان مقياس و کلان داده از حوزه هاي استراتژيک علوم کامپيوتر محسوب مي شود که گستره وسيعي از علوم و صنايع کليدي به نتايج تحقيقات و توليدات اين حوزه به شدت وابسته هستند که از مهم ترين آنها مي توان از صنايع نظامي و دفاعي، هواشناسي، تحليل شبکه هاي اجتماعي، نجوم و کيهان شناسي، شيمي محاسباتي، مهندسي محاسباتي، ديناميک سيالات محاسباتي، فيزيک ذرات و پلاسما، صنعت بانکداري و بيمه، انرژي هسته اي، خودروسازي، تحليل امنيت فيزيکي و سايبري نام برد.
احمدي با بيان اينکه تاکنون به دليل محدوديت هاي ناشي از تحريم ها، امکان تبادل دانش و توليدات با دانشگاه ها و صنايع تراز اول اين حوزه به طور مستقيم براي ايران مقدور نبوده است، گفت: با گشايش هاي صورت گرفته و پس از رايزني هاي فراوان طي سه سال اخير، دبيرخانه کنگره HPCC مستقر در ايتاليا با ميزباني ايران براي دوره بيست و پنجم اين کنگره موافقت کرد.
وي يادآور شد: برگزاري اين کنگره با همکاري دانشگاه ايتاليايي کالابريا، مرکز تحقيقات فوق پيشرفته سوپر کامپيوتر ايتاليا، دانشگاه گرونينگن هلند، دانشگاه سلنتو ايتاليا و مرکز شوراي ملي تحقيقات ايتاليا و مراکز علمي و تحقيقاتي داخل کشور از جمله وزارت علوم، مرکز همکاري هاي فناوري و نوآوري رياست جمهوري، مرکز تحقيقات مخابرات، دانشگاه خوارزمي و بنياد ملي نخبگان استان البرز خواهد بود.
معاون پژوهشي وزارت علوم، هدف از اجراي اين رويداد را فراهم آوردن فرصتي براي خبرگان دانشگاهي، صنعتي و سازمان ها براي هم انديشي و تعامل با افراد صاحبنام در اين حوزه و گسترش فرصت هاي همکاري هاي بين المللي عنوان کرد.
به گفته وي حدود 20 سخنران کليدي تراز اول دنيا در کنگره بين المللي محاسبات کلان مقياس حضور خواهند داشت که تاکنون حضور پروفسور توماس استرلينگ پدر محاسبات خوشه اي باولف، پروفسور جفري فاکس از پيشگامان محاسبات ابري و سيستم هاي کلان داده، پروفسور لوچو گرندينتي دبير کنگره HPCC ، پروفسور ايان فاستر پدر سيستم هاي محاسباتي تورين، پروفسور اروين لائور از صاحبنظران سيستم هاي ابر رايانشي، پروفسور دومنيکو تاليا از صاحبنظران سيستم هاي محاسبات ابري، پروفسور ولاديمير گتو از دانشمندان سيستم هاي پردازشي موازي، پروفسور ولاديمير وودين از صاحبنظران سيستم هاي محاسباتي توزيعي، دکتر جودي کيو از پيشگامان کلان داده ها، دکتر مانجو ديور از دانشمندان سيستم هاي محاسبات ابري، پروفسور ولريو پاسکوچي از پيشگامان کلان داده ها، پروفسور نيکولاي پتکو از پيشگامان کلان داده ها و پروفسور نبريزسکي از صاحبنظران سيستم هاي ابر رايانشي براي شرکت در کنفرانس قطعي شده است.
دکتر محمدعلي سبحان الهي رئيس دانشگاه خوارزمي نيز در اين نشست به حضور اين دانشگاه در کنسرسيوم کنگره HPCC اشاره و ابراز اميدواري کرد برگزاري اين کنگره به انتقال تکنولوژي در کنار تبادل تجربيات صاحبنظران داخلي و خارجي منجر شود.

***حجم بسيار بالاي داده در فضاي مجازي و ضرورت آناليز آنها با روش هاي محاسباتي کلان مقياس
دبير بيست و پنجمين کنفرانس بين المللي محاسبات کلان مقياس و تحليل کلان داده نيز در اين نشست گفت: وجود سيستم هاي پيشرفته ابر رايانشي در صنايع مختلف همچون نفت و گاز، بانک و بيمه و صنايع دفاعي به دليل حجم داده هاي سنگين، يکي از ضرورت هاي امروز کشور است.
دکتر سيده ليلي ميرطاهري خاطرنشان کرد: حجم بسيار بالاي داده هايي که لحظه به لحظه در شبکه هاي مجازي مبادله مي شود و سيستم هايي که بتواند اين حجم داده را با دقت و سرعت بالا، آناليز کند به يکي از دغدغه هاي جدي مسوولان در سراسر جهان تبديل شده است.
عضو هيات علمي دانشگاه خوارزمي به تعريف پروژه "اگزا اسکيل نامبرينگ" در سال 2008 با مشارکت کشورهاي آمريکا، اروپا و چين اشاره کرد و گفت: رسيدن به توان محاسباتي "10 به توان 18" تا سال 2018 ميلادي ، هدفگذاري اصلي اين پروژه بود که دست اندرکاران آن در سال 2016 اعلام کردند که رسيدن به اين توان محاسباتي نيازمند زمان بيشتري است و تا 2018 محقق نمي شود بنابراين مهلت نهايي اجراي آن را تا 2022 تمديد کردند.
وي تصريح کرد: پيش بيني مي شود آمريکا اولين کشوري باشد که تا سال 2022 به اين توان محاسباتي دست يابد.
ميرطاهري با ابراز خرسندي از اينکه بعد از مدتها محدوديت هاي ناشي از تحريم، ايران موفق به ميزباني اين کنگره بسيار معتبر بين المللي شده است، گفت: دانشمندان حاضر در بيست و پنجمين کنگره HPCC به روزترين مسائل چالشي در حوزه سيستم هاي کلان مقياس و کلان داده، سيستم هاي ابررايانشي را مطرح مي کنند که مباحث آن طيف وسيعي از خوشه هاي محاسباتي تا انبارهاي کلان داده و سيستم هاي کلان مقياس محاسباتي امروزي و معماري هاي هايبريد، چند هسته اي، توزيع شده و محاسبات ابري را در بر مي گيرد.
وي ايجاد فضاي مناسب براي انتقال تکنولوژي و دانش، فراهم سازي بستر مناسب همکاري هاي علمي بين المللي با مراکز و افراد مطرح بين المللي، ايجاد انگيزه در صنايع ICT داخلي براي حرکت پرشتاب و هدفمند در صنايع استراتژيک کلان داده و کلان مقياس محاسباتي، جلوگيري از خروج ارز کشور به واسطه برگزاري کنگره هاي معتبر بين المللي در داخل را از جمله مزاياي برگزاري اين کنگره براي کشور برشمرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/3337/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وصول 110 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در سال گذشته

اتمام بررسی جداول لایحه بودجه 1403 در کمیسیون تلفیق

ابراز تاسف معاون وزیر صمت از کاهش عرضه محصولات پتروشیمی

هشدار وزارت کار: اخبار رسمی کالابرگ‌ را تنها از مراجع رسمی دنبال کنید

بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه؛ نرخ مالیات املاک، خودرو، طلا و ارز چقدر است؟

اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد

بیانیه مشترک ایران و پاکستان در پی سفر رئیسی به اسلام آباد

عاقبت به خیری استقلال و پرسپولیس با واگذاری به نهادهای اقتصادی؛آرزوهایی که دست‌یافتنی شدند

محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل کشف شد

صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد

بابایی کارنامی: رونق بنگاه‌های اقتصادی متضمن امنیت شغلی کارگران است

تخصیص 40 درصد از سود شرکت‌های پتروشیمی به تکمیل زنجیره ارزش

مانور فضایی کره جنوبی و آمریکا در برابر کره شمالی

اردن: تلاش می‌کنیم مانع حمله به رفح شویم

گوشی آیفون باعث نگرانی کره جنوبی شد

مبادلات طلا ساماندهی می‌شود

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

تلاش برای تحقق شعار سال و شکوفایی اقتصاد خوزستان

سوخت قاچاق توقیف شد

خرما و آبزیان بوشهر در نمایشگاه اکسپو در تهران عرضه می‌شود

سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار

توافق برای گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی | مرز مشترک 2 کشورباید «مرز صلح و دوستی» باشد

توافق ایران و پاکستان برای گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی

مرز مشترک پاکستان و ایران باید «مرز صلح و دوستی» باشد

ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش خانگی

ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش خانگی است

اعتصاب‌های جدید در ایالت هسن آلمان

دیلی‌تلگراف: اوکراین فقط 6 ماه وقت دارد

آمار جدید شهدا و مجروحان ناشی از حمله های رژیم صهیونیستی به غزه

خلجی: در سدسازی به جایی رسیدیم که برای دیگر کشورها پروژه اجرا می‌کنیم

سبقت شکلات از طلا!

افزایش 17 برابری خرید شمش طلا در حراج مرکز مبادله

هفت هزار تن چای خارجی اموال تملیکی به مزایده گذاشته شد

خبر خوب برای کارگران؛ اخراج سخت شد

تیرخلاص به خودروی کارکرده

مادر شهیدان «محمد حسن و محمدحسین نیرنگ» آسمانی شد

فعالیت پایانه صادراتی در منطقه ویژه اقتصادی ازنا

کارگران «مدافعان صف مقدم» در جنگ اقتصادی هستند

ورود بیش از 1300 پرونده تخلفاتی به تعزیرات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد

معرفی ظرفیت‌های صادراتی همدان برای افزایش تعاملات تجاری غرب

خبر خوش بانک جهانی برای ایران

به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم

ناگفته‌هایی از مزایده زباله در ایران / پول‌سازی 10 میلیارد دلاری آشغال‌ها در سال

دانشگاه آزاد دامغان جنبه‌های علمی و فرهنگی شاخصی دارد

نقش برجسته صنعت نفت در تحقق رشد اقتصادی 1402

ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش خانگی | پوشش زنده بیش از 14 ساعته عملیات «وعده صادق»

فرصت طلایی «مشارکت مردم» در توسعه طلای سیاه

قابل توجه فعالان اقتصادی

حضور تولید کنندگان بوشهری در نمایشگاه ایران اکسپو