ایرانیان جهان

آخرين مطالب

فرآیند انتخاب مدیر محله چیست شهرداری تهران

فرآیند انتخاب مدیر محله چیست
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - رئیس دبیرخانه ستاد مدیریت محله ضمن ارائه گزارشی از استقرار رویه قانونی و ایجاد سازوکاری منظم، برای انتخاب مدیران محلات گفت: در سازوکار فعلی، فرایند انتخاب مدیر محله شفاف‌تر شده و افراد دارای شایستگی برای تصدی مدیریت محله‌ها برگزیده می‌شوند.

به گزارش شهر و به نقل از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، مهدی شیرزاد رئیس دبیرخانه ستاد راهبری مرکزی ساماندهی مشارکت‌های اجتماعی در محلات شهر تهران در مورد فرایند انتخاب مدیران محلات گفت: پیش از این، انتخاب مدیران محله با بررسی مختصر رزومه گزینه‌های معرفی شده از سوی معاون اجتماعی منطقه در ستاد مدیریت محله و در نهایت با معرفی دو گزینه به هیات امنا، انتخاب مدیر انجام می‌شد.
او افزود: در این دوره مدیریت شهری، با نقد و بررسی فرایند گذشته تلاش شد رویه ضابطه‌مند شود تا از انتخاب‌های سلیقه‌ای و اعمال نفوذ در فرایند انتخاب مدیر محله جلوگیری شود.
ارزیابی داوطلبان در کانون ارزیابی مدیران محله
رئیس دبیرخانه ستاد مدیریت محله در مورد شفافیت فرایند انتخاب مدیر محله گفت: با اعلام یک فراخوان عمومی در سطح مناطق، این امکان برای تمام افرادی که در خود توانمندی مدیریت محله را می‌دیدند به وجود آمد تا فرصتی برابر برای ارزیابی و کسب این سمت داشته باشند.
در گام بعد، برای برگزاری کانون ارزیابی مدیران محله، با استقرار یک فرایند تخصصی با همکاری شرکت خدمات اداری شهر، نظام شایستگی افراد تبیین شد. چهار شایستگی برای مدیران محله تعریف و بر مبنای آن یک آزمون روان شناختی و دو مصاحبه نیمه‌ساخت‌یافته طراحی شد. این شایستگی‌ها عبارتند از مسئولیت‌پذیری، تفکر تحلیلی و حل مساله، هدف‌گرایی و هدایت عملکرد، و مهارت ارتباطی. با کمک مشاوران متخصص در این زمینه، ذیل هریک از این شایستگی‌های مرکزی شاخص‌ها و نشانه‌های رفتاری مرتبط تدوین شده است.
رئیس دبیرخانه ستاد مدیریت محله در مورد روش تبیین مولفه‌های شایستگی اظهار کرد: این مولفه‌ها حاصل سه منبع مطالعاتی بوده است. اول مطالعه‌ای که در ارتباط با میزان و کیفیت فعالیت‌های سراهای محله‌ها انجام شده، دوم نظام شایستگی مدیران شهرداری که در شرکت خدمات شهری تدوین شده است و سوم نظرات مدیران سراهای محله‌ها، معاونان اجتماعی مناطق و صاحب‌نظران حوزه اجتماعی.
برای هریک از داوطلبان کارنامه تخصصی و تفصیلی صادر شده است که به دلیل محرمانگی اطلاعات شخصی افراد تنها با تقاضای خودشان در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
شیرزاد در مورد تغییرات فرایند اجرا شده برای انتخاب مدیر محله گفت: تغییر اول نسبت به گذشته، شفافیت، و فرصت برابر افراد در ورود به فرایند انتخاب است. داوطلب تصدی سمت مدیریت محله ممکن است از طریق شورایاری معرفی شده باشد یا در سرای محله فعال بوده باشد و یا شهروندی علاقه‌مند به مدیریت در محله باشد. تغییر دوم، مصاحبه بر مبنای یک مدل تخصصی توسط ارزیابان متخصص بود که امکان اعمال سلیقه در آن به حداقل رسیده است و تغییر سوم، این است که بسته به تعداد داوطلبان در هر محله، گزینه‌های بیشتری (بین 3 تا 5 گزینه) به هیات امنا معرفی می‌شوند تا قدرت انتخاب افزایش یابد.
بررسی صلاحیت 3130 نفر برای تصدی پست مدیریت محله
رئیس دبیرخانه ستاد مدیریت محله در مورد میزان ثبت نام برای مدیریت محله گفت: در این فرایند 3130 نفر در سامانه مرتبط با انتخاب مدیر محله ثبت نام کردند و پس از پایش اولیه توسط کارگروهی در مناطق، حدود هزار نفر از این افراد، شرایط لازم را احراز نکردند و 2130 نفر برای طی فرایند ارزیابی تخصصی توسط مناطق 22گانه معرفی شدند.
با انصراف برخی از افراد و نهایی شدن لیست، 1863 نفر برای مصاحبه دعوت شدند که از این تعداد 299 نفر مدیران فعلی محلات شهر تهران هستند. پس از انصراف برخی از مدیران فعلی محلات، در نهایت 285 نفر از ایشان به همراه 1560 نفر از داوطلبان، مورد ارزیابی قرار گرفتند. البته مدیران فعلی محلات به دلیل احترام به تجارب و زحماتی که در این مدت کشیده اند، بدون طی فرایند ارزیابی اولیه توسط مناطق به کانون ارزیابی دعوت شدند.
شیرزاد در مورد ویژگی‌های افرادی که ثبت نام کردند، گفت: به طور میانگین برای هر محله 8.5 نفر ثبت‌نام کردند که جوان‌ترین فرد حدود 20 سال سن و مسن‌ترین نیز حدود 82 سال سن داشت.
او افزود: مناطق 1 و 5 با توجه به این که بیش ترین تعداد محله را دارند، بیش ترین تعداد داوطلب را نیز داشتند. بالاترین نمره‌ای که در کانون ارزیابی به دست آمد مربوط به داوطلبی در محله جنت‌آباد شمالی در منطقه 5 با نمره 82.5 از 100 بود. میانگین شهرتهران 49 از 100 و بالاترین میانگین منطقه مربوط به منطقه چهار با نمره 52 از 100 بود.
فرایند انتخاب مدیر محله شفاف‌تر شده است
بعد از طی فرایند ارزیابی، بسته به تعداد داوطلبان ثبت نامی، برای هر محله حداکثر 5 نفر به منطقه معرفی می‌شوند. در مرحله اول 3‌ نفر توسط کارگروه «انتخاب مدیر محله» منطقه، برای انتخاب به هیات امنای محله معرفی می‌شوند که در صورت عدم انتخاب از بین این گزینه‌ها در مرحله دوم 2 نفر باقی‌مانده معرفی می‌شوند تا در نهایت، یک نفر با نظر هیات امنا مدیر محله شود.
او افزود: خوشبختانه کار برگزاری کانون­های ارزیابی به پایان رسیده است و نتایج آن مشخص شده است. کسانی را به هیأت امنا معرفی کرده‌ایم که نمره کانون ارزیابی­شان در حد میانگین منطقه یا بالاتر باشد. در مرحله اول، در 171 محله که حداقل سه نفر برای معرفی به هیئت امنا داشتند، افراد را به مناطق 22 گانه معرفی کردیم. 5 محله، سرای محله ندارند که برای آن ها کسی معرفی نمی شود. در این محلات، حدود 60 مدیر محله فعلی نمره لازم برای معرفی به هیأت امنا را کسب نکردند.
در 177 محله باقی مانده که در گام دوم به مناطق معرفی شدند، در هر محله، ما کمتر از 3 نفر که نمره‌ای مساوی یا بالاتر از میانگین منطقه کسب کرده باشند، داریم. برای این محلات، از بانک اطلاعاتی مدیران محله هر منطقه، برای هر کدام از این محله ها بین 3 تا 5 نفر توسط کارگروه انتخاب مدیر محله، به هیأت امنا معرفی شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/165211/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار وزیر فرهنگ لبنان نسبت به تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورش

آمریکا به کمک آرژانتین می‌رود

«محسن رضایی» با اعضای شورای نگهبان دیدار و گفتگو کرد

بایدن در آستانه شکست؟

ارمنستان 4 روستای منطقه «قزاق» را به آذربایجان واگذار کرد

اذعان صهیونیست ها به تداوم قدرت مقاومت فلسطین در غزه

لاوروف: برای مذاکره در مورد اوکراین آماده‌ایم

چاپ ایران‌چک 500 هزار تومانی واقعیت دارد؟

غیبت ایران در بازار 75 میلیارد دلاری بنگلادش

توقیف خودروی قاچاق در ساری

لغو پروازهای شرکت‌های اروپایی به اراضی اشغالی

عزم ستاد مبارزه با قاچاق کالا برای ساماندهی قاچاق ته‌لنجی

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

جنگ غزه و حملات ایران جایگاه اقتصادی اسرائیل را کاهش داده است

همکاری اسلامی: حق وتو آمریکا، ناقض مفاد سازمان ملل متحد است

پیش بینی تولید 13.5 میلیون تن گندم در سال جاری

آنچه که اسراییل را تا امروز سرپا نگه داشته گنبد رسانه‌ای‌اش است

کاهش مجدد رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی

چین: در کنار مردم فلسطین هستیم

رئیس دومین بانک بزرگ روسیه: سوئیفت باید از بین برود

روند ادامه‌دار کاهش قیمت سکه

سقوط سهام آسیا

کشف مواد خوراکی و لوازم بهداشتی قاچاق در تبریز

برگزاری همایش بین‌المللی سرمایه‌گذاری در کردستان

طالبان و همسایگان آن: یک قالب منطقه ای برای غلبه بر چالش‌ها در افغانستان و فراتر از آن

«هفت سراژدها» و معمای چند مجهولی فساد

ارزش مبادلات تجاری ایران و ازبکستان به یک میلیارد دلار افزایش می‌یابد

نویسنده آمریکایی: خاورمیانه در پرتگاه جنگ گسترده‌تری است که هیچ‌کس نمی‌خواهد

هدیه یک میلیارد دلاری بایدن به اسرائیل

خانه‌های کلنگی تهران چند؟

مرغ کیلویی چند؟

گزارش سفر رئیس جمهور به سمنان / رییسی: رشد اقتصادی در کشور محقق شد

رییسی: رشد اقتصادی در کشور محقق شد

وضع بهداشتی وخیم فلسطینی‌ها در اردوگاه جبالیا

سفر مقام‌های ارشد بلاروس به کره شمالی

گروه 7: با هرگونه عملیات نظامی اسرائیل در رفح مخالف هستیم

10 هزار بی خانمان در پی تخریب دو هزار خانه در مرکز غزه

فنلاند قواعد پناهندگی را تشدید می‌کند

دیدار محسن رضایی با اعضای شورای نگهبان

روایت جدید رییسی از رشد اقتصادی 4 درصدی در ایران! | فیلم

تورم های سهمگین در راه است؟

نوسانات ارز همه ابعاد اقتصادی زندگی مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد/ دولت جدی ورود کند

رشد اقتصادی در کشور محقق شد

برنامه ریزی برای سمنان نباید صرفا برای جمعیت ثابت این استان باشد

رویکرد ترکیبی دولت برای مقابله با چالش قیمت مسکن چیست؟

اهمیت عرضه زمین برای ورود مردم در حوزه ساخت مسکن چیست؟

دیدار دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با اعضای شورای نگهبان

رئیسی: رشد اقتصادی کشور به 6 درصد رسیده است

ببینید | روایت جدید ابراهیم رییسی از رشد اقتصادی 4 درصدی!

شلاگیم؛ ماجرای ضربه به پایگاه امنیتی رژیم اسرائیل