ایرانیان جهان

آخرين مطالب

احمدی‌نژاد: تحت‌فشارترین رئیس‌جمهور بودم اخبار ایران

احمدی‌نژاد: تحت‌فشارترین رئیس‌جمهور بودم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - احمدی‌نژاد: تحت‌فشارترین رئیس‌جمهور بودم
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6541877
٠
٥
آرمان ملی / متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
بسیار مشاهده شده که افرادی در دوران تصدی امور و مسئولیت نگاه خاص یا بسته‌ای نسبت به برخی مسائل داشته‌اند اما پس از چندی که از مصدر امور کنار رفته‌اند نظرات و دیدگاه‌های دگراندیشانه‌‌ای مطرح کرده‌اند. محمود احمدی‌نژاد از جمله این افراد است. عملکرد فرهنگی وزارت ارشاد و سیاست‌های فرهنگی دولت وی خود پیداست که نوع نگاه وی و دولتش نسبت به مقوله فرهنگ و هنر چگونه بوده است. اینکه از سویی صدای ربنای استاد شجریان را حذف کرده و در مقطع دیگر شعر او را آرمان خود تلقی کنیم نوعی تناقض آشکار است. در این راستا پنجشنبه گذشته رئیس دولت‌های نهم و دهم در گفت‌وگویی ویدئویی نسبت به برخی خوانندگان و هنرمندان کشور مواضعی اتخاذ کرده که در نوع خود جالب و جنجالی بوده است؛ از ظلمی که در حق حبیب محبیان رفته تا استاد شجریان که احمدی‌نژاد شعر او را آرمان خود قلمداد کرده است. ناگفته پیداست در شرایط فعلی احمدی‌نژاد درصدد است با اظهاراتی عامه‌پسند در حوزه‌های مختلف محبوبیت عمومی پیدا کند.
موج سواری برعلاقه‌ مردم
نگاهی به سیاست‌های فرهنگی دولت‌های مختلف نشان می‌دهد در حالت کلی مقوله فرهنگ و هنر به‌خصوص برای برخی دولت‌ها بیشتر وجهه زینتی و ویترین داشته و کمتر شاهد بوده‌ایم که دولت‌ها به طور تخصصی از زیر‌مجموعه‌های فرهنگ و هنر همچون موسیقی، تئاتر یا کتاب حمایت کنند. هر چند در نگاه بدبینانه، بسیاری حمایت موسمی دولت‌ها از اصحاب فرهنگ و هنر را صرفا انتخاباتی و برای کسب رای جامعه هنری می‌دانند. همانطور که شاهد بودیم کاندیداهای انتخاباتی در مقاطع مختلف با هنرمندان یا گروه‌های مختلف هنری دیدار یا عکس یادگاری می‌گرفتند که بتوانند حمایت حامیان آن چهره‌ها را نیز به‌دست آورند. این رویکرد در دولت‌های نهم و دهم بسیار پر‌رنگ‌تر شد و اساسا در این دولت‌ها بود که عرصه بر اهالی فرهنگ و هنر سخت‌تر آمد. چنانکه شاهد بودیم در این دولت‌ها روزنامه‌های بسیاری رو به تعطیلی و توقیف گراییدند، خانه سینما به طرز نادرستی تعطیل شد و حتی فعالیت‌‌های فرهنگی نیز به طرز محسوسی تقلیل یافت. در این دوره نظارت‌ها افزایش یافت و بسیاری از کتاب‌های دارای مجوز لغو مجوز شدند. بسیاری از فیلم‌ها در دولت نهم توقیف اما در دولت دهم با مراتبی لغو توقیف شدند. این نوع رویکردها نشان می‌دهد دولت‌های نهم و دهم بیش از نگرش فرهنگی از حوزه فرهنگ بهره‌برداری‌های سیاسی داشته‌اند. موید این امر نیز به نوعی بازگرداندن برخی خوانندگان خارج‌نشین همچون حبیب محبیان و نصر‌ا... معین بود که اولی پس از طی چند مدت به دلیل بیماری فوت و دیگری نیز پس از مدتی ایران را ترک کرد و دولت نیز نوعی ژست مردم‌مدارانه، آزادی‌خواهانه و مدافع هنرمندان گرفت. هر چند قاطبه هنرمندان معتقدند در آن دوران وقع چندانی به هنرمندان نهاده نشد. حال اینکه برخی بخواهند بر موج احساسات، علاقه‌مندی‌ها و مطالبات فرهنگی مردم سوار شوند و برای عرضه مجدد خود به جامعه رویکردهای سابق دولت خود را در مواجهه با عرصه فرهنگ و هنر نادیده گرفته و خود را همراه مردم و دوستدار هنرمندان و آثارشان نشان دهند، ناگفته پیداست که به نوعی جمع‌اضداد است و جامعه چنین رویکردی را نمی‌پذیرد. بهتر این است که هر کس عملکرد درست یا غلط دولت خود را پذیرا باشد و برای حافظه تاریخی جامعه نیز ارزش قائل شود، چون مردم کسانی که عملکرد خود را پذیرا هستند، از آنهایی که‌ با تغییرات جامعه درصدد تغییر رویکردهای خود هستند از هم متمایز می‌کنند.
شعر شجریان آرمان من است؟!
پنجشنبه بود که ویدئویی در فضای مجازی پخش شد و به سرعت به صدر ویدئو‌های پر‌بازدید راه یافت. ویدئویی که در آن رئیس دولت‌های نهم و دهم در گفت‌و‌گویی نسبتا جنجالی به اظهار‌نظر در خصوص برخی خوانندگان و هنرمندان کشورمان پرداخت. محمود احمدی‌نژاد پس از پخش قطعه‌ای از حبیب محبیان در این خصوص که ماجرای حبیب از کجا شروع شده، اظهار داشت: حبیب به نظر من انسانی وارسته، عارف و اخلاقی بود که دوست داشت به ایران بیاید و اشکالی نداشت که بیاید. عده‌ای هستند که نمی‌دانم با چه تفکری می‌گفتند که نخیر نباید ایشان بیاید اما من کلا با این رویکرد مخالف بودم. هی من فشار می‌آوردم و می‌گفتند چشم، اما به او زنگ می‌زدند که اگر بیایی در فرودگاه تو را دستگیر می‌کنیم. وی ادامه داد: به نظرم به حبیب ظلم شد و من همان موقع و همین الان نیز به این موضوع معترضم. رئیس دولت‌های نهم و دهم در خصوص علیرضا افتخاری خواننده کشورمان و ماجرای در آغوش گرفتن وی در مرداد 89 گفت: به نظر من خیلی عادی بود. من همه را دوست دارم و اتفاق عجیب و غریبی نبود. ایشان هنرمند بود، اجرا کرد و بعد او را در آغوش کشیدم. برخی می‌گویند همه دنیا بد هستند و ما خوبیم. من آقای افتخاری را دوست دارم و وی را برای فرهنگ کشور مفید می‌دانم. آن زمان عده‌ای می‌گفتند جامعه هنری از آن ماست و چرا یک هنرمند باید با احمدی‌نژاد دست بدهد. احمدی‌نژاد در خصوص استاد شجریان، شعر تفنگت را زمین بگذار و اتفاقات پس از آن در سال 88 بیان کرد: خداوند به استاد شجریان سلامتی دهد. واقعا تحت‌فشار‌ترین رئیس‌جمهور ایران من بودم‌ و اتفاقا چیزی که استاد شجریان خوانده آرمان من است. وی در خصوص خوانندگی زنان این پرسش را مطرح کرد که برای خواندن زنان ممنوعیت قانونی داریم؟ مجری برنامه نیز اشاره داشت که ایراد قانونی نه ولی ایراد فقهی داریم و احمدی‌نژاد گفت پس قانون نیست.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/165202/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد

ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی

تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

هیاتی از مصر به سرزمین‌های اشغالی می‌رود

نمایش جدید آمریکا درباره غزه: تعیین نماینده ویژه!

استاد دانشگاه کلمبیا در اعتراض به سرکوب دانشجویان خواستار استعفای رئیس دانشگاه شد

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

دستاوردهای سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا

ابر دولت در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود

نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی

واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو

رئیس‌جمهور فرانسه طاقت لایی‌خوردن نداشت

جنبش انصارالله یمن: جنایات اسرائیل در غزه بی‌سابقه است

تنش میان حزب‌الله با رژیم اسرائیل بالا گرفت؟

جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین به فرانسه رسید

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

گزارش امیرعبداللهیان از سفر رئیسی به سریلانکا و پاکستان

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی / فقط تا روز یکشنبه می‌مانیم /جلسه سومی وجود ندارد

مسئولان استان متناسب با "تحقق شعار سال" برنامه‌ریزی کنند

اشتیاق برای دیدن رئیس‌جمهور و ابراز احساسات شدید به رهبری در سفر خارجی رئیسی

آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگراه در محور خاش- سراوان

صدور نخستین برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی

تشکیل اتحادیه‌های صنایع دستی برای تحقق شعار سال در تیران اولویت دارد

کارگران پیشران توسعه ومسائل اقتصادی هستند

بایدن لایحه ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد

شورای روابط اسلامی‌-آمریکایی: بایدن به روح ملت خیانت کرد

هراس صهیونیست‌ها از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین

هشدار مقام آلمانی درباره خطر عملیات لیتوانی برای بودجه ارتش

مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی