ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چین می‌خواهد اسد را از سرما خارج کند آسیا

چین می‌خواهد اسد را از سرما خارج کند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - بشار اسد رئیس جمهور سوریه که در مه شدید غرق شده بود در شهر هانگژو چین فرود آمد و در 21 سپتامبر در اولین سفر رسمی خود به آن کشور از سال 2004 میلادی به این سو از هواپیمای خط هوایی ایر چاینا خارج شد.
برای مقام‌های سوری این سفر امید‌ را برای خروج بیش‌تر دولت از انزوای بین المللی پس از پذیرش مجدد سوریه در اتحادیه عرب به همراه داشت.
درگیری‌های داخلی نیمه منجمد سوریه، اقتصاد بحرانی آن کشور و نقش بازیگران خارجی موضوعاتی بودند که در اولویت بحث قرار گرفتند.
باید دید که آیا سوریه می‌تواند با حمایت چین در پی سفر اسد به موفقیت‌های مشابهی دست یابد یا خیر. با این وجود، این سفر دست کم پیروزی‌های نمادین به همراه داشت. به نظر می‌رسد و اعلام خبر غافلگیرکننده "مشارکت استراتژیک" انتظارات برای روابط نزدیک‌تر میان دو کشور را افزایش داده است.
آیا چین اسد را از سرما خارج خواهد کرد؟ مقام‌های سوریه در حالی که شی از همتای سوری خود ستایش به عمل آورد نقش مهمان مودب را در هانگژو محل برگزاری بازی‌های آسیایی که اسد و اسماء همسرش در آنجا حضور داشتند ایفا کردند.
شی خطاب به اسد گفت: "به استواری شما درود می‌فرستم. شما با شجاعت از کشورتان دفاع کردید. ما در چین از نزدیک تمام تحولات سوریه را دنبال می‌کنیم و با شما هستیم. چین از مخالفت سوریه با مداخله خارجی، قلدری و یکجانبه گرایی حمایت می‌کند و از بازسازی سوریه پشتیبانی به عمل خواهد آورد".
او هم چنین با بیان عباراتی که خطاب به امریکا بود افزود: " چین از همه کشور‌های مربوطه می‌خواهد تا تحریم‌های غیرقانونی یکجانبه علیه سوریه را فورا لغو کنند".
تمایل چین برای استقبال از فردی که متهم به ارتکاب جنایات جنگی است تاکیدی بر تهدید چین و دوستان اش در روسیه، ایران و سوریه علیه ما می‌باشد".
نمادگرایی به همین جا ختم نشد. . هم چنین تصاویر هجوم شهروندان چینی برای استقبال از اسد در یک معبد نیز از سوی مقام‌های سوریه به مثابه پیروزی‌ای در عرصه روابط عمومی قلمداد می‌شود.
"کامیل اوتراکجی" تحلیلگر می‌گوید که زمان این دیدار به دلایل مختلف بسیار منطقی بود. او می‌افزاید: "حامیان و مخالفان اسد به شدت تحولات این دیدار را زیر نظر داشتند و در نهایت هر دو طرف می‌توانستند ادعا کنند که انتظارات و ترجیحات آنان برآورده شده است. از یک سو، پیمان‌های متعددی از جمله "توافق راهبردی" امضا شد، اما از سوی دیگر فقدان اقدامات مشخصی وجود داشت که می‌تواند به تغییر محسوس در وضعیت سوریه تبدیل شود.
در حالی که چین به عنوان یک حامی اقتصادی بالقوه بزرگ برای سوریه معرفی شده هر گونه کمک واقعی به دمشق مشکلات و پیچیدگی‌های خود را خواهد داشت. در مرحله فعلی بعید به نظر می‌رسد که دولت چین آمادگی بیش تری برای مقابله با آمریکایی‌ها و چارچوب پیچیده تحریم‌های آنان علیه سوریه داشته باشد. ".
به اقتصاد بحران زده سوریه امیدوار باشید . بیش از یک دهه جنگ، تحریم‌های فلج‌کننده غرب و بحران اقتصادی در لبنان کشور همسایه اقتصاد سوریه را متلاشی کرده است.
دمشق مدت‌ها امیدوار بود که چین بتواند بازسازی را پیش ببرد و سرمایه گذاری خارجی را ارائه دهد هرچند طرف چینی که امنیت و تحریم‌ها کماکان برایش یک مسئله مهم باقی مانده رویه‌ای محتاطانه را در قبال سوریه در پیش گرفته است. "الکساندر لانگلویس" کارشناس امور خاورمیانه می‌گوید معتقد است که سفر اسد می‌تواند مهم باشد. او می‌افزاید: "اگرچه دمشق شاهد پیشرفت‌های دیپلماتیک منطقه‌ای بوده، اما پس از بازگشت به اتحادیه عرب در ماه مه کمک‌های اقتصادی قابل توجهی دریافت نکرده است".
اسد احتمالا به بودجه بازسازی کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس امیدوار بود که هرگز محقق نشد که احتمالا به دلیل بی‌علاقگی او نسبت به اعطای جدی هرگونه امتیاز ملموسی تاکنون بوده است. سفر به چین در همین چارچوب قرار می‌گیرد و لحظه مهمی را برای دمشق به منظور جلب حمایت اقتصادی ارائه می‌کند. تجارت چین و سوریه قابل توجه نیست، اما در سا‌لیان اخیر شاهد بوده ایم که کسب و کار‌ها و سرمایه گذاران کوچک‌تر چینی که مایل به پذیرش خطر تحریم‌ها و درگیری‌ها هستند در سوریه اقدامات تجاری انجام داده‌اند .
سوریه در سال 2022 به طرح کمربند و جاده چین پیوست و در طول سفر اسد "لونا الشبل" دستیار وی چشم انداز مشارکت در این عرصه را مطرح کرد.
او گفت: "سوریه بخش مهمی از چشم انداز چین برای ثبات در جهان می‌باشد به ویژه با توجه به آن که چین شکل جدیدی را در سیاست جهانی ایجاد کرده است". با این وجود، وضعیت بد اقتصادی سوریه مستلزم دریافت کمک بیش از هر زمان دیگری است، زیرا بیش از 90 درصد جمعیت آن کشور در حال حاضر زیر خط فقر جهانی زندگی می‌کنند و دولت مجبور به انجام مجموعه‌ای از کاهش‌های نامطلوب و دشوار در هزینه است.
در همین حال، دمشق از زمان پیوستن به طرح ابتکار عمل کمربند و جاده هنوز شاهد سرمایه گذاری یا ساخت و ساز قابل توجه چینی نبوده است. کاهش ارزش واحد پول ملی سوریه به حدی بدتر شده که حتی تامین نیاز‌های اولیه آن کشور نیز دشوار شده است. به گفته "حسن دروان" رئیس سندیکای داروخانه‌های سوریه در دمشق دولت سوریه تصمیم گرفته قیمت دارو‌ها را 50 درصد افزایش دهد.
در اصل سفر دولتی اسد به چین که مدت‌ها به تعویق افتاده بود انتقال یک پیام از سوی بود این که فارغ از روابطی که با روسیه و ایران دارد مایل است به پکن نزدیک شود . با این وجود، اولویت اصلی سوریه نقدینگی است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1069959/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پوتین در دیدار با پاشینیان: روابط در حال پیشرفت است

آخرین تحولات غزه، محور رایزنی اسماعیل هنیه و هادی العامری

سنگ تمامِ کیم‌جونگ برای پوتین: از آرمان مقدس روسیه حمایت می‌کنم

حمله تروریستی در پاکستان، 7 کُشته برجای گذاشت

منطقه معاملاتی امن دلار شکل گرفت؟

خبر جدید وزیر کار برای یارانه‌بگیران

جزییات تازه درباره رقم و زمان واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت

پوتین و پاشینیان دیدار کردند

اندیشکده مطالعات جنگ بررسی کرد؛ حضور ایران در آفریقا، آمریکا را ترسانده است

گروسی دلواپسِ رزمایش هسته‌ای روسیه شد

خط و نشان بایدن برای نتانیاهو: به رفح حمله شود، به اسرائیل سلاح نمی‌دهیم

هشدار پزشکان بدون مرز درباره وضعیت وخیم غزه

اردوغان پشت روسیه درآمد

حماس، هدف اسرائیل برای مذاکرات را فاش کرد؛ پوششی برای حمله به رفح است

آمارهای رئیسی با واقعیت های اقتصادی کشور نمی خواند /اتفاقات عجیب و غریبی در بودجه افتاده /افزایش فهرست اعتبارات نهاد ریاست‌جمهوری

مشکل اشتغال همچنان به قوت خود باقی است آقای وزیر!طرحی برای استیضاح دیپلماسی اقتصادی/چند نکته درباره یک سکانس جنجالی

برگزاری کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه ماه آینده

دیدار سفیر ایران در بلاروس با امیرعبداللهیان

مزیت پروژه محوری در حوزه دریا، رشد اقتصادی، اشتغال و رونق معیشت مردم است

شاه‌بیت مأموریت‌های پلیس/ ممنوعیت‌های جدید یک حوزه جنجالی/ اولین انتصاب در سازمان تازه تأسیس

گام‌های جدید در رفع موانع تولید با کمک اتحادیه‌ها و اصناف

عصر ایران: به جای سرک کشیدن به «بستر» دیگران ، حواس تان به «سفره» مردم خودمان باشد

آمریکا و اسرائیل به نقطه شکست رسیدند؟

همایش‌ها در استان بوشهر روستامحور برگزار می‌شوند

خطر بزرگ‌ در بازار کار/ تا سال 1407 چه اتفاقی می‌افتد؟

ترور یک اسرائیلی در مصر همزمان با آغاز یورش به رفح

آمریکا: حمله به رفح را تایید نکرده‌ایم

لحظه موشکباران مواضع نظامیان صهیونیست

لایحه اعزام زندانیان به میدان جنگ در پارلمان اوکراین تصویب شد

آمریکا: به سرباز بازداشت شده در روسیه دسترسی کنسولی نداریم

تقویت روابط تجاری ایران و کره جنوبی

خطر بزرگ‌ترش روی بازار کار/تا سال 1407 چه اتفاقی می‌افتد؟

افشاگری‌های هاشمی

هشدار درباره حریم مدارس

هدف نتانیاهو از تسلط بر گذرگاه رفح چه بود؟

لحظه هلاکت مامور موساد در مصر

اعتصاب دانشجویان اسپانیایی در حمایت از غزه

وقتی «فارسی» زبانِ مخالفت با اسرائیل می‌شود

میزان واردات هواپیما و هلی‌کوپتر به کشور در دولت سیزدهم اعلام شد

مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار ارز تمدید شد

تلاش انتخاباتی اصولگرایان زیر سایه اختلافات تندروها

دیروز «زیرساخت»‌، امروز «کرامت زن» ‌

اعلام آمادگی روسیه برای کمک به عادی‌سازی روابط باکو و ایروان

هشدار جدی روسیه به مکرون

المرت: به محمود عباس پیشنهاد تشکیل دولت فلسطینی را دادم

انتقاد شدید یک دانشجو به رئیس دانشگاه کلمبیا: چرا مانند جنایتکاران رفتار می‌کنی؟

آخرین وضعیت مذاکرات آتش‌بس در غزه

صداهایی از غزه؛ به کوری چشم دشمن، دوباره خانه‌های خود را آجر به آجر می‌سازیم

معامله گران محتاط شدند؛ بازار طلا به کف حمایت برگشت

راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد؛ آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران